ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνείς ιστιοπλοϊκοί αγώνες

διεθνείς-ιστιοπλοϊκοί-αγώνες-851206

 

Η επάνοδος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου στα χωρικά ύδατα των Βορείων Σποράδων είναι μια από τις βασικές επιδιώξεις του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σκοπέλου. Ο δραστήριος Όμιλος, που δίνει πανελλαδικά αλλά και ευρύτερα το στίγμα του, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης Θεσσαλονίκης, που είναι και ο διοργανωτής της ΔΙΕΒΑ, προκειμένου να διερευνηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες. «Πρόκειται για έναν θεσμό που φιλοξενούνταν παλαιότερα στην Σκόπελο, αλλά μεταφέρθηκε στο Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική, όπου και πραγματοποιείται πλέον κάθε χρόνο» αναφέρει ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου, Θανάσης Φαδάκης. Όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος «βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον διοργανωτή Όμιλο της ΔΙΕΒΑ, ο οποίος έχει αναλάβει φέτος και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ο κ. Φαδάκης, θα επισκεφτεί την Σκόπελο επιτροπή του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης Θεσσαλονίκης, η οποία θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, την επόμενη εβδομάδα».

Συγκεκριμένα, η επιτροπή θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, Γιώργο Μιχελή, ο οποίος εκτιμά ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα βοηθήσει αποφασιστικά την ευρύτερη ανάπτυξη της Σκοπέλου, τοποθετώντας την μάλιστα σε περίοπτη θέση στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου δηλώνει ότι είναι θετικός, εκτιμώντας παράλληλα ότι πρέπει να διασαφηνιστούν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης, προκειμένου να προχωρήσει στα περαιτέρω ο Δήμος Σκοπέλου. Σύμφωνα μάλιστα με την επισήμανση του κ. Μιχελή «αν τοποθετήσουμε την Σκόπελο στον χάρτη με παρόμοιες δραστηριότητες, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα στο μέλλον, σε ότι αφορά στην τουριστική ανάπτυξή της».

Στόχος και προσδοκία του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου είναι η φιλοξενία τόσο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης, όσο και της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να διευρυνθεί το πεδίο της ιστιοπλοϊκής δράσης του νησιού. Όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο κ. Φαδάκης «στόχος μας είναι η τουριστική ανάπτυξη του νησιού μέσω του ιστιοπλοϊκού τουρισμού και

είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου είναι πολύ συνεργάσιμος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα». Κατά γενική εκτίμηση πάντως, οι διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς θα ανοίξουν νέους δρόμους στο νησί της Σκοπέλου, από πολλές πλευρές. «Όταν πραγματοποιούνται τόσο μεγάλες διοργανώσεις, όπως ο αγώνας Βορείων Σποράδων που διοργανώνουμε κάθε χρόνο με τον ΙΟΒΑΘ, τον Όμιλο του Βόλου και προστεθούν η ΔΙΕΒΑ και το πανελλήνιο πρωτάθλημα, είναι προφανή τα οφέλη που θα προκύψουν για την Σκόπελο, σηματοδοτώντας μια νέα περίοδο ανάπτυξης» καταλήγει ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου