ΤΟΠΙΚΑ

Ο μεθυσμένος οδηγός δεν πήγε στο Αυτόφωρο

ο-μεθυσμένος-οδηγός-δεν-πήγε-στο-αυτόφ-786434

Ζήτησε αναβολή του Αυτοφώρου για να ετοιμαστεί για την απολογία του, αλλά δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο.

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 50χρονο, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στη Νέα Ιωνία για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Το Δικαστήριο του επέβαλε επιπλέον χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας για έξι μήνες.

Ο 50χρονος είχε δεσμευτεί στο Δικαστήριο ότι θα είναι παρών στη Αυτόφωρο, όμως δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

Κρίθηκε λοιπόν ένοχος για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Εξάλλου, ο ίδιος προχθές Πέμπτη φέρεται να είχε καταθέσει ότι λόγω εθισμού στο αλκοόλ δεν χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο και ότι στην προκείμενη περίπτωση τυχαία κατελήφθη να οδηγεί το όχημα του γιου του.

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου στις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σταματημένος με το αυτοκίνητό του σε διασταύρωση. Για κάποιο λόγο το αυτοκίνητό του είχε σβήσει και εκείνος δεν μπορούσε να το βάλει μπροστά.

Οι αστυνομικοί τού διενέργησαν άμεσα αλκοτέστ και διαπίστωσαν ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα σε 2,10 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και σε 1,58 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση με όρια τα 0,50 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί και είχε κρατηθεί. Από τον τόπο του ελέγχου ανέλαβαν να απομακρύνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο και να το μεταφέρουν στην Αστυνομία λόγω της μέθης στην οποία βρισκόταν ο καταδικασθείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις. Επισημαίνεται ότι έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση και να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου