ΤΟΠΙΚΑ

Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας στις έρευνες για τους αγνοούμενους

πεζοναύτες-της-32ης-ταξιαρχίας-στις-έρε-786529

Στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων και των αγνοούμενων είναι η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, ενώ σημαντική είναι και η συνδρομή της Αεροπορίας Στρατού.

Στην εκδήλωση χθες για την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων στο Στρατόπεδο Γεωργούλα, ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Βαγγέλης Παπαδόπουλος ενημέρωσε ότι «έχουμε στείλει τμήματα για να στηρίξουμε τον κόσμο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο διοικητής αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία, ενώ τη συμπαράστασή του δήλωσε και ο διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Γιώργος Ματζουράνης, που ήταν παρών στις εκδηλώσεις.

«Οι καρδιές όλων μας και οι ευχές μας είναι στις οικογένειες των πυρόπληκτων. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τις οικογένειές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. Ο ίδιος επισήμανε ότι και η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού και οι Ένοπλες Δυνάμεις συμπάσχουν. «Έχουμε στείλει τμήματα για να στηρίξουμε τον κόσμο. Είμαστε δίπλα και κάνουμε ό,τι μπορούμε», πρόσθεσε.

«Η σκέψη και το μυαλό μας είναι στις οικογένειες των θανόντων και των αγνοουμένων», επισήμανε από την πλευρά του και ο κ. Ματζουράνης. Η Αεροπορία Στρατού έχει κάνει το καθήκον και θα συνεχίσει να το κάνει. Όπως εξήγησε, «καταγράψαμε παραπάνω από 80 ώρες πτήσεως και παραπάνω από 360 ρίψεις νερού και στην Κινέτα και στην Πεντέλη, ενώ συμβάλαμε και στη διάσωση των αγνοουμένων με ελικόπτερο εκείνο το βράδυ».

Από αριστερά προς δεξιά ο διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ευάγγελος Παπαδόπουλος και ο διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Γιώργος Ματζουράνης

Η ορκωμοσία

Η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών πραγματοποιήθηκε χθες με κάθε επισημότητα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο αντιδήμαρχος Βόλου Χρήστος Στεφόπουλος, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, πλήθος κόσμου.

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη του και σημαδεύουν τη δική του ιστορική πορεία. Μία τέτοια στιγμή ζήσατε προ ολίγου. Αγέρωχοι και δυνατοί, με φωνή που παλλόταν από συγκίνηση, αλλά και πάθος απαράμιλλο δώσατε τον ιερό όρκο του Έλληνα στρατιώτη», είπε ο κ. Παπαδόπουλος αναγιγνώσκοντας την ημερήσια διαταγή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Ο ίδιος κάλεσε του οπλίτες να «προσηλωθούν στις στρατιωτικές υποχρεώσεις, να συμμετέχουν με ζήλο και ενθουσιασμό στην εκπαίδευση. Να μην ξεχνούν ότι η πειθαρχία αποτελεί το θεμέλιο του Στρατού αλλά και κάθε οργανωμένου κοινωνικού συνόλου».

Νωρίτερα αναγνώστηκε από τον υποδιοικητή του Στρατοπέδου Σαράντη Τυλιγάδα η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του ΓΕΣ.

Απευθυνόμενος προς τους οπλίτες ο κ. Τυλιγάδας τόνισε ότι «δώσατε με τον όρκο σας την κορυφαία υπόσχεση προς την πατρίδα για την τήρηση των Νόμων και την μέχρι εσχάτων υπεράσπισή της. Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση προς την Πολιτεία, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίσθηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του».

«Να είστε βέβαιοι ότι θα αποτελείτε το κέντρο του ενδιαφέροντος των αξιωματικών και των διοικητών σας, οι οποίοι προσβλέπουν σ’ εσάς για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων τους. Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε είναι αρκετές. Φανείτε δυνατοί και συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπισή τους», προέτρεψε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου