ΤΟΠΙΚΑ

Εντατικοί έλεγχοι σε ξηρά και θάλασσα από το Λιμεναρχείο

εντατικοί-έλεγχοι-σε-ξηρά-και-θάλασσα-787454

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο διενεργήθηκαν 172 έλεγχοι σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής διά των πλωτών και χερσαίων μέσων, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, στην περιοχή δικαιοδοσίας του και των Υπηρεσιών υπαγωγής του (Α΄ Λ/Τ Αγιοκάμπου, Β΄ Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, Γ΄ Λ/Τ Αμαλιάπολης).

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν 21 παραβάσεις του Κανονισμού για τα ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής (σχετικά με εφόδια, στοιχεία, επιβαίνοντες) και 28 παραβάσεις λοιπών Γενικών Κανονισμών Λιμένα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε 1 παράβαση σε ανασφάλιστο ταχύπλοο σκάφος.

Από το Λιμεναρχείο έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις. Από το Λιμεναρχείο κατά τη διενέργεια των ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

Ε όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στη θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοΐας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διενεργεί εντατικές, τακτικές κι έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτείται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου