ΤΟΠΙΚΑ

«Γιοκ» τα Μεσογειακά Χωριά

γιοκ-τα-μεσογειακά-χωριά-851206

Σήμερα νωρίς το απόγευμα σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Οικονομικών η Κυβέρνηση ανακοινώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική απόφασή της στους τοπικούς φορείς του Βόλου και της Λάρισας να μη γίνουν τελικά τα Μεσογειακά Χωριά στις δύο πόλεις για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Στη σημερινή σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, έχουν κληθεί να πάρουν ακόμη μέρος ο Υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων κ.κ. Γ. Κολέτσος και Φανή Κουτρουμπά, οι Δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας Π. Σκοτινιώτης και Κ. Τζανακούλης, καθώς και ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ Αγοραστός. Στη σύσκεψη αυτή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα δύο κυβερνητικά στελέχη θα ανακοινώσουν στους φορείς του Βόλου και της Λάρισας, ότι για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας τα δύο Μεσογειακά Χωριά, το συνολικό κόστος των οποίων αποτιμάται στα 190 εκ. ευρώ δεν θα κατασκευαστούν.

Στη σημερινή σύσκεψη άλλες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι οι κ.κ. Γερουλάνος και Παπακωνσταντίνου θα δώσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ), η οποία το διήμερο 14 και 15 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να ανακοινώσει στους εκπροσώπους της αθλητικής οικογένειας της Μεσογείου, την οριστική απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και παράλληλα να εκθέσει στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) τις εναλλακτικές προτάσεις – λύσεις για τη φιλοξενία των αθλητών και των συνοδών των αθλητικών αποστολών των χωρών – μελών της Μεσογείου που πρόκειται να λάβουν μέρος στου ΧVII Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Αν η ΔΕΜΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει αποδεκτές τις προτάσεις της ΟΕΜΑ, τότε η τελευταία θα προχωρήσει στη διεξαγωγή των Αγώνων του 2013. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων θα ανάψει, έστω και έτσι, τελικά το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή των Αγώνων στην Ελλάδα, καθώς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση στην παρούσα χρονική στιγμή, από άλλη χώρα – μέλος της αθλητικής μεσογειακής οικογένειας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου