ΤΟΠΙΚΑ

Πολύτιμα μαθήματα δασοπυρόσβεσης

πολύτιμα-μαθήματα-δασοπυρόσβεσης-788189

Πολύτιμα μαθήματα δασοπυρόσβεσης, παροχής πρώτων βοηθειών, προσανατολισμού και ασφάλειας, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, παρακολούθησαν 60 μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Αξιον Εστί» στο νταμάρι της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου. Με φόντο τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου και το «Αξιον Εστί», επένδυσαν στην ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και στη γνώση που πρέπει να έχουν οι αυριανοί πολίτες σε έκτακτες καταστάσεις, με στόχο να γίνουν πολλαπλασιαστές στις οικογένειές τους, τη γειτονιά τους και σε λίγα χρόνια στην πόλη τους.

Χθες, στο νταμάρι της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου «Αξιον Εστί». Μαθητές συμμετείχαν σε εκπαίδευση 30 ωρών, τον τελευταίο ένα μήνα, που περιλάμβανε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, Βασίλη Ηλιόπουλο, τόσο θεωρητικά μαθήματα όσο και βιωματικές δράσεις σε θέματα περιβάλλοντος, παροχής πρώτων βοηθειών, προσανατολισμού, ασφάλειας και δασοπυρόσβεσης. «Προστατεύω τον εαυτό μου, τους άλλους και το περιβάλλον», ο τίτλος του προγράμματος που στόχος είναι να συνεχιστεί και από την επόμενη σχολική χρονιά σε νέα βάση. «Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα μέσα από τις βιωματικές δράσεις και έμαθαν πολλά πράγματα. Τα παιδιά είναι τα μόνα στα οποία μπορούμε να επενδύσουμε προκειμένου ως αυριανοί πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι, να διαθέτουν γνώσεις και να μπορούν να παρέχουν βοήθεια», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός του σχολείου, Δέσποινα Αυγητίδου, εξήγησε ότι η συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνει τα δύο τελευταία χρόνια το «Αξιον Εστί» για να αποκτήσει την ταυτότητα του οικολογικού σχολείου. «Φέτος μέσα από πληθώρα δράσεων αποκτήσαμε την ταυτότητα eco school. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας την ευαισθησία για το περιβάλλον, το δάσος, να γνωρίζουν παροχή πρώτων βοηθειών για να μπορέσουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο», τόνισε η κ. Αυγητίδου.

Μάλιστα χθες, οι 60 λιλιπούτειοι μαθητές έλαβαν και τα διπλώματά τους. «Αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι κίνητρο ώστε και στο μέλλον να ασχολούνται ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος», είπε η κ. Αυγητίδου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου