ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες ντροπής στα αποδυτήρια στην πλαζ των Αλυκών

εικόνες-ντροπής-στα-αποδυτήρια-στην-π-789064

Κάθε λογής σκουπίδια, περιττώματα ακόμη και προφυλακτικά εντοπίζουν λουόμενοι στα αποδυτήρια της πλαζ Αλυκών, που δόθηκε στα μέσα Ιουνίου για ελεύθερη χρήση στους δημότες. Ασυνείδητοι δεν σέβονται τον χώρο των αποδυτηρίων τον οποίο άλλοτε μετατρέπουν σε κάδο απορριμμάτων, άλλοτε σε δημόσια ουρητήρια…

Λουόμενοι που επισκέπτονται την πλαζ Αλυκών για το καθημερινό τους μπάνιο στη θάλασσα, αντικρίζουν εικόνες ντροπής στα αποδυτήρια. «Είναι κρίμα. Ο χώρος έχει βαφτεί, η πλαζ είναι περιποιημένη, όμως στα αποδυτήρια δεν μπορείς καν να πλησιάσεις από την άσχημη μυρωδιά. Οι δύο τουαλέτες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν κάποιους να χρησιμοποιούν τα ίδια τα αποδυτήρια σαν τουαλέτες, δεν λειτουργούν, είναι κλειδωμένες. Ξένοι που επιχείρησαν να μπουν στα αποδυτήρια κοιτούσαν με αποτροπιασμό τον χώρο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λουόμενη που κάνει καθημερινά το μπάνιο της στην πλαζ.

Στα μέσα Ιουνίου ο Δήμος Βόλου μετά την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο που είχε εγκαταλείψει κλειδωμένη την υποδομή να ρημάζει, φρόντισε να καθαρίσει, να εξωραΐσει την πλαζ: απομακρύνθηκαν άγρια χόρτα, πέτρες, σκουπίδια από την ακτή και αποκαλύφθηκε η άμμος στην οποία έγινε διάστρωση.

Δημοτικά συνεργεία φρόντισαν επίσης για το κλάδεμα των φοινίκων που είναι πλέον φροντισμένοι, για την τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου, για τον καθαρισμό των τουαλετών και αποδυτηρίων που ήταν σε άθλια κατάσταση. Μέχρι και λουλούδια φυτεύτηκαν στα παρτέρια στην είσοδο από την εσωτερική πλευρά της πλαζ.

Η πλαζ παραδόθηκε σε ελεύθερη χρήση στους δημότες, που όμως δείχνουν να μην σέβονται τον χώρο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Πράττο καθημερινά υπάρχει συνεργείο των πέντε ατόμων που φροντίζει για την καθαριότητα των ακτών στα διοικητικά όρια του δήμου Βόλου. Μάλιστα στις οργανωμένες παραλίες που υπάρχει «Γαλάζια Σημαία» όπως είναι η πλαζ των Αλυκών, υπάρχει και μόνιμος υπάλληλος που καθαρίζει τον χώρο.

«Ο υπάλληλος καθαρίζει καθημερινά εκτός από την ακτή και τα αποδυτήρια στην πλαζ Αλυκών. Ωστόσο η κατάσταση είναι τραγική. Ιδίως τις Δευτέρες οπότε και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο. Οσο κι αν γίνεται καθαρισμός οι χώροι δεν μπορούν να διατηρηθούν αν οι ίδιοι οι χρήστες δεν μάθουν να τους σέβονται», σημείωσε ο κ. Πράττος.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι η πλαζ μένει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. «Είχαμε πει να ισχύσει ένα ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Όμως υπάρχουν ηλικιωμένοι που πηγαίνουν νωρίτερα για μπάνιο το πρωί ή το βράδυ κάποιοι θέλουν να καθίσουν μέχρι πιο αργά στη θάλασσα λόγω της ζέστης. Όταν ο χώρος μένει ανοιχτός όλο το βράδυ, υπάρχουν επιτήδειοι που μπαίνουν μέσα και κάνουν ασχήμιες», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι η μη λειτουργία των τουαλετών. «Η υπηρεσία καθαριότητας δεν καθαρίζει τουαλέτες. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει πρόσληψη υπαλλήλου. Και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται», εξήγησε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου