ΤΟΠΙΚΑ

«Κύμα» αλληλεγγύης από τον Βόλο προς τους πληγέντες

κύμα-αλληλεγγύης-από-τον-βόλο-προς-τ-789510

Δήμοι, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες και μεμονωμένοι πολίτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής.

Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από επικοινωνία με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά). Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.

Στον Βόλο

Από την Κοινωνική Μέριμνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ανακοινώθηκε ότι, αύριο το πρωί όσοι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα σχετικά με εγκαύματα –περιποίηση πληγών και για αναπνευστικά προβλήματα, στο Πνευματικό Κέντρο από τις 9.00 μέχρι τις 13.00, προκειμένου το απόγευμα από τις 18.00 – 20,00 όσοι το επιθυμούν, μαζί από τους εθελοντές της Κοινωνικής Μέριμνας του Συλλόγου [Κοινωνικό Φαρμακείο], να ετοιμάσουν δέματα μαζί με ό,τι διαθέσιμα φάρμακα υπάρχουν στο Πνευματικό Κέντρο για την βοήθεια που θα σταλεί στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Ραφήνας.

Η λίστα φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού είναι ενδεικτικά η ακόλουθη:

DEPON TABL 500 & 1000 MG

BETADINE SOL, POM, CRÈME, SCRUBE

FLIXOTIDE CRÈME,

FUCIDIN GUAZE, POM. CRÈME

AEROLIN INH.

ATROVENT INH

PANADOL EXTRA

PANADOL ΑΠΛΟ

ALCOOL

ΟΞΥΖΕΝΕ

XOZAL

ZIPTEK

LUMAREN

ZANTAC

FLIXOTIDE

TEARS NATURAL MONODOSE k.a.

SODIO CHLORIDE MONODOSE KAI BOTL 500 KAI 1000

SERETIDE DISCUS

IMODIUM CAPS

AMOXIL CAPS 500 KAI 1000

AUGMENTIN TABL 1000 KAI 625

PULVO

VIOPLEX

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας εκφράζει την βαθειά της θλίψη και οδύνη για την ανείπωτη τραγωδία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την χώρα και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Καλεί τους κατοίκους του Βόλου για την ελάχιστη συνεισφορά τους προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Μωρομάντηλα, Πάνες ενηλίκων και ανηλίκων, Γάλα εβαπορέ, Χυμούς Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουλίου 10.00-13.00 και 19.00-21.00, στα γραφεία μας, Γαλλίας 6, 2ος όροφος, τηλ. 24210 76824 και τις ίδιες μέρες στην Πλατεία Αγίου Νικολάου 19.00-21.00.

Δεν χρειάζονται είδη ρουχισμού. Υπάρχει επίσης ανάγκη για αίμα. Η αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βόλου λειτουργεί καθημερινά 8.30 -13.30 και 18.00-20.00 και Σάββατο 9.00-13.00.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου με ανακοίνωσή του εκφράζει την οδύνη του για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική και απευθύνει ολόψυχες ευχές παρηγορίας στους οικείους των θυμάτων.

Σε ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στους πληγέντες, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση ειδών (ενδεικτικά, τρόφιμα μακράς διαρκείας κ.λ.π) μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και ώρα 12:00 στα γραφεία του Δ.Σ.Β. (υπεύθυνος κ. Ρ. Ποδάρας).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας εκφράζει την βαθειά του οδύνη και λύπη για την απώλεια και τον τραυματισμό ανθρώπων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Καλεί, σε συνεργασία με το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, τα μέλη του Συλλόγου, καθώς όλες και όλους τους πολίτες του Νομού να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν για τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Οπως ειδικότερα επισημαίνεται από τον Ι.Σ.Μ., Θεωρούμε ότι αυτές τις τραγικές στιγμές είναι απαραίτητο να δείξουμε όλοι την συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και με αυτόν τον τρόπ﨔.

Ώρες λειτουργίας της Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου καθημερινά το πρωί 8.30-13.00 και το απόγευμα 17.00-20.30. Το Σάββατο το πρωί από 9.00-13.00

Η Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας, μετά την Εθνική τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, στα πλαίσια του εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ευφημιανού και Παναγίας Ξενιάς θα συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, υγειονομικό υλικό και καλεί όλους να συνδράμουν με την προσφορά τους για την ανακούφιση των πυροπαθών συνανθρώπων μας.

Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 στις 7.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ευφημιανού – Παναγίας Ξενιά στην Αγία Παρασκευή Βόλου και στις 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη και Γαζή) στον Βόλο και την Κυριακή 29 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ευφημιανού – Παναγίας Ξενιά στην Αγία Παρασκευή Βόλου ή στην «Στέγη Μελών και Φίλων της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας» (Κοραή 87).

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος του αποθεματικού της τράπεζας αίματος στους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Αττική. Όπως αναφέρει, «η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος ανταποκρινόμενη μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για παροχή αίματος και παραγώγων του στους εγκαυματίες πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική, προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος των φιαλών αίματος που διαθέτει ως αποθεματικό στην τράπεζα αίματος της Ένωσης μας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου».

Επιπροσθέτως καλεί τους λιμενικούς να ενισχύσουν τη κίνηση για παροχή βοήθειας, διαθέτοντας 10 λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν μία φιάλη αίμα στην έκτακτη αιμοδοσία που θα πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες (από 9:00 μέχρι 13:00) στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου χαρίζοντας ζωή στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων ζητά τη συνδρομή των μελών –συλλόγων ώστε να συγκεντρωθούν καταρχήν απαραίτητα φάρμακα και στη συνέχεια (το επόμενο χρονικό διάστημα), άλλα είδη που θα ανακοινωθούν κατευθείαν στους συλλόγους, εφόσον ζητηθούν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Ραφήνας-Πικερμίου, με την οποία θα έχει συνεργασία η τοπική ένωση.

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική συγκεντρώνει το Στέκι Αλληλεγγύη για όλους. Για τη συγκέντρωση της βοήθειας, το Στέκι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Παρασκευή 27/7 και ώρες 11.00 με 13.00 και 18.30 με 20.00 (Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας Νέα Ιωνία, τηλ. επικοινωνίας 24210 91440, 6937936792,6979206465, 6972201507).

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας συγκεντρώνειΕίδη υγιεινής, Κλινοσκεπάσματα, Εσώρουχα, Απορρυπαντικά, Μάσκες μιας χρήσης – γάντια μιας χρήσης, Βαζελινούχες γάζες fucidin, Αποστειρωμένες γάζες μεσάιο μέγεθος, Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος, Φιάλες ορού ringers, Φιάλες ορού dextrose, Παλμικά οξύμετρα, Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, Τζελ εγκάυματος τύπου flagyl/ flogocalm, Pulvo spray, Γάντια νιτριλίου, Αλουμινοκουβέρτες, Μάσκες μιας χρήσης v2, Αυτοκόλλητα ράμματα, Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane, Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ, Παυσίπονα, Λαβίδες, Ποδιές μίας χρήσεως

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας ως ελάχιστη πράξη βοηθείας στους συνανθρώπους μας, θα συγκεντρώσει την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία της στην Οδό Σπετσών 10, Νεάπολη Βόλου. Τα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα είναι προσβάσιμα από τις 8.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας εκφράζει τη θλίψη του για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την πατρίδα μας και συμμετέχει στο εθνικό πένθος.

Καλεί τα μέλη του να μεταβούν στις τοπικές δομές αιμοδοσίας και να προσφέρουν αυτό για το οποίο υπάρχει ανάγκη, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες: μία φιάλη αίμα. “Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, που η χώρα αιμορραγεί… Δεν είναι καθήκον, ούτε υποχρέωση. Είναι έκφραση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου εκφράζουν βαθύτατη οδύνη για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και σε ανακοίνωση αναφέρουν: “Ως Εμπορικός Σύλλογος δηλώνουμε την συμπαράστασή τους στις εκατοντάδες οικογένειες και επαγγελματίες που έχασαν τους κόπους και τις επαγγελματικές τους στέγες. Ελπίζουμε άμεσα και με έγκαιρες ενέργειες η Πολιτεία να μεριμνήσει για την αποκατάσταση τους και να ελαφρύνει το βάρος τους”.

Καλούν, λοιπόν, όλους τους εμπόρους, που πάντα σε κάθε δυσκολία είναι παρόντες να συμβάλουν στην εθνική εθελοντική προσπάθεια αρωγής των πληγέντων συνδράμοντας με είδη μεγάλης ανάγκης πχ. Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Τρόφιμα μακράς διάρκειας φρυγανιές, μπισκότα, γάλα σκόνη ή γάλα μακράς διάρκειας κ.α. απευθυνόμενοι στις δομές αλληλεγγύης. Σε περίπτωση που κάποιος δε γνωρίζει που να απευθυνθεί μπορεί να προσέλθει στα γραφεία του Συλλόγου (Σκενδεράνη 4, 5ος όροφος μέχρι την Παρασκευή 27/7 και ώρα 14:30).

Οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης σήμερα 25/7 στο Ξύλινο κτήριο Κασσαβέτη – Κωνσταντά από τις 12.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 20:00 και σε κάθε προσκοπικό σύστημα της Περιοχής.

Η ΕΠΣΘ συγκεντρώνει είδη στα γραφεία της ΕΠΣΘ (Ροζού 17 με Ερμού, τηλ. 2421027147).

Στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς η συγκέντρωση θα γίνεται σήμερα στον ΟΣΕ Αγριάς και αύριο Τετάρτη, όλη μέρα, από τις 7:30 – 21:00

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Αττική, θα συγκεντρώσει την Πέμπτη και την Παρασκευή 26 και 27 Ιουλίου από τις 9:00 έως τις 21:00, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας και ρουχισμό.

Χώρος Συγκέντρωσης: Αίθουσα Σκουβαρά – Ημιόροφος, Κτίριο Παπαστράτου (Παραλιακό Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου