ΤΟΠΙΚΑ

Φεύγει από τη ΔΕΗ ο Δήμος Βόλου

φεύγει-από-τη-δεη-ο-δήμος-βόλου-790110

Μείωση του ετήσιου κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 25% στοχεύει να πετύχει ο Δήμος Βόλου μέσα από την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Δήμος ετοιμάζεται να φύγει από τη ΔΕΗ και να προμηθεύεται από άλλον πάροχο ηλεκτρικό ρεύμα για τις εγκαταστάσεις, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τα έξοδά του.

Για την επιλογή του θα προκηρυχθεί ανοιχτός διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές. Μάλιστα, η αλλαγή παρόχου θα συνδυαστεί και με την αναβάθμιση των συμβουλευτικών υπηρεσιών ενεργειακής διαχείρισης. Ο συνολικός προϋπολογισμός για ρεύμα και ενεργειακό υπεύθυνο ανέρχεται στο ποσό των 7.814.729,29 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο ενεργειακός επιθεωρητής θα αναλάβει τη συστηματική καταγραφή, παρακολούθηση και διαχείριση των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιριακών υποδομών του Δήμου και μπορεί να ενισχυθεί από τον προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με μέλη των αντιπολιτεύσεων να εκφράζουν επιφυλάξεις.

«Στην ενέργεια το κόστος δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Είναι και η ασφάλεια στην παροχή του ρεύματος. Με τα δύο «κανόνια» που είχαν «σκάσει» είμαστε επιφυλακτικοί. Επιπλέον τίθεται ζήτημα καθώς αυτός που μας πουλά δεν μπορεί να συμβουλεύει κιόλας», ανέφερε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

«Συμφωνούμε να μειώσουμε το κόστος ενέργειας, αλλά θα δώσουμε σε ιδιώτη την αρμοδιότητα να μας συμβουλεύει πώς να… καταναλώνουμε περισσότερο; Θα πρέπει να παρθεί πίσω η εισήγηση και να διαχωριστεί ο πάροχος από τον συμβουλάτορα», είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Κώστας Γαργάλας.

Απαντώντας στις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός διέπεται από αυστηρούς όρους και υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Μίλησε μάλιστα για επίτευξη μείωσης σε ποσοστό 25%.

Ενστάσεις για τη Γιορτή Κρασιού

Ενστάσεις εκφράστηκαν και για την εκμίσθωση του χώρου της Γιορτής Κρασιού της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου στον Σύλλογο των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, στον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» και στον Αθλητικό Σύλλογο «Πύρασος» για τη διοργάνωση της γιορτής έναντι ποσού 2.000 ευρώ.

Η γιορτή θα γίνει το διάστημα από 11 έως 14 Αυγούστου και αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες θεσμό για τη Ν. Αγχίαλο και την ευρύτερη περιοχή.

Αιχμές για αποκλεισμούς ποδοσφαιρικών σωματείων από τη διοργάνωση, άφησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Θεολ. Διαμαντένιας, ενώ μίλησε για «διχόνοια και διχασμό που ξεκίνησε επί προηγούμενης δημοτικής αρχής».

Απόσυρση του θέματος για να δηλώσουν περισσότεροι σύλλογοι που το επιθυμούν συμμετοχή ζήτησε εξάλλου, ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε αρνητικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου