ΤΟΠΙΚΑ

Επαρκές και ποιοτικό νερό στο Χορευτό

επαρκές-και-ποιοτικό-νερό-στο-χορευτό-791077

Επαρκές και ποιοτικό νερό εξασφαλίζεται για κατοίκους και επαγγελματίες στο παραλιακό μέτωπο του Χορευτού με την πλήρη λειτουργία από μεθαύριο Τρίτη 24 Ιουλίου του νέου δικτύου ύδρευσης. Περί τα 200 νοικοκυριά και επιχειρήσεις εστίασης και όχι μόνο θα παίρνουν νερό από το νέο δίκτυο ύδρευσης που ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με την πλήρη λειτουργία του νέου δικτύου τίθεται εκτός του παλιό δίκτυο ύδρευσης. «Αν κάποιοι δημότες ή επιχειρηματίες δεν έχουν φροντίσει να συνδεθούν με το νέο δίκτυο καλούνται να το κάνουν άμεσα, καθώς από μεθαύριο Τρίτη το παλιό δίκτυο παύει να λειτουργεί», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αποστόλης Κοντογιώργος.

Το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, πέρασε από «σαράντα κύματα» στον Δήμο. Είχε ξεκινήσει πριν από μία δεκαετία, το 2008 μέσα από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Η χρηματοδότηση που είχε εξασφαλιστεί ήταν ύψους 600.000 ευρώ.

Το έργο όμως εγκαταλείφθηκε ημιτελές. Από το 2010 έως το 2016, το έργο ήταν σταματημένο.

Από τη σημερινή δημοτική αρχή άρχισαν εκ νέου οι εργασίες και μάλιστα με ίδιους πόρους. «Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Το 2016 ως δημοτική αρχή ξεκινήσαμε με χρήματα μέσα από τα δημοτικά ταμεία τις διαδικασίες για να ολοκληρώσουμε το έργο και να το παραδώσουμε στους δημότες», σχολίασε ο κ. Κοντογιώργος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος κόστισε περίπου 70.000 ευρώ στα δημοτικά ταμεία η ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης, που είναι σύγχρονο και με προδιαγραφές να καλύψει τις ανάγκες του ολοένα αναπτυσσόμενου παραλιακού οικισμού σε χρονικό βάθος 50ετίας.

«Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο. Το παλιό δίκτυο, χρονολογείται από τη δεκαετία του ’50. Ηταν κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, ενώ συχνές ήταν βλάβες λόγω της παλαιότητάς του», επισήμανε.

Το νέο δίκτυο ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί παράλληλα με το παλιό, από μεθαύριο όμως μπαίνει σε πλήρη λειτουργία και για τα 200 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν συνδεθεί σε αυτό.

«Επόμενος στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης όπου υπάρχουν ακόμη. Και είναι έργο υψηλής προτεραιότητας το οποίο θα έχουμε ολοκληρώσει έως τέλος του 2019», τόνισε ο κ. Κοντογιώργος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου