ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση 100.000€ ζητά η ΚΕΚΠΑ από τα δημοτικά ταμεία

χρηματοδότηση-100-000e-ζητά-η-κεκπα-από-τα-δη-791241

Χρηματοδότηση από τα δημοτικά ταμεία ζητά η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ προκειμένου να καλύψει επείγουσες εργασίες επισκευών στα κτίρια που στεγάζονται δομές της, μεταξύ άλλων και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Πρόκειται για φθορές που έλαβαν έκταση μετά τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα και προϋπολογίζονται στο ποσό των 100.000 ευρώ.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα.

Το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει ποσό 100.000 ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του ετήσιου σχεδίου δράσης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ μετά τις έκτακτες δαπάνες που προέκυψαν για την επιδιόρθωση των κτιριακών φθορών.

Συνολικά η ΚΕΚΠΑ λειτουργεί σε 37 κτίρια τις δομές της σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου.

Οι εργασίες υποδείχθηκαν από τεχνικό ασφαλείας στα ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, ΚΔΑΠ Ν.Ιωνίας, ΚΗΦΗ Αγριάς, Κοινωνικά Κέντρα Αγ. Γεωργίου, Ν. Δημητριάδος, Αγ. Αναργύρων.

Γιορτή Κρασιού

Στο μεταξύ το δημοτικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για την εκμίσθωση του χώρου της Γιορτής Κρασιού της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου στο Σύλλογο των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, στον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» και στον Αθλητικό Σύλλογο «Πύρασος» για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου έναντι ποσού 2.000 ευρώ.

Η γιορτή θα γίνει το διάστημα από 11 έως 14 Αυγούστου και αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες θεσμό για τη Ν. Αγχίαλο και την ευρύτερη περιοχή. Εχει στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων και κυρίως του τοπικού κρασιού και τσίπουρου σε συνδυασμό με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Επίσης με τη συγκέντρωση πλήθους καλλιτεχνών αλλά και απλών επισκεπτών δίνεται ώθηση στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης αλλά και στην υλικοτεχνική και τουριστική υποδομή της καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου