ΤΟΠΙΚΑ

Πληθαίνουν οι τουρίστες του Σαββατοκύριακου στην Μαγνησία

πληθαίνουν-οι-τουρίστες-του-σαββατοκ-791347

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά πληρότητας που σημειώνονται στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα οποία κυμαίνονται από 90 έως 100% σε πλαζ και καταλύματα της Μαγνησίας, αλλά σημειώνουν πτώση την υπόλοιπη εβδομάδα.

Οι ακτές και τα καταλύματα της Μαγνησίας γεμίζουν ασφυκτικά από επισκέπτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι εξορμούν κατά κύματα στους τουριστικούς προορισμούς από την Παρασκευή, για να επιστρέψουν στην βάση τους το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της επομένης.

Οι τουρίστες του Σαββατοκύριακου αυξάνονται τα τελευταία κυρίως χρόνια, λόγω της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους, που δεν τους επιτρέπουν πλέον να απολαμβάνουν πολυήμερες διακοπές, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν, και συγκεκριμένα προ κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η πληρότητα πλησιάζει το 90% στην Μαγνησία, αγγίζοντας το 100% στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο μέσος όρος διαμονής των τουριστών είναι από τρεις έως πέντε μέρες, με τους έλληνες να έχουν περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις τους και τους ξένους να σώζουν ουσιαστικά την «παρτίδα».

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων ανέφερε ότι η τουριστική εικόνα της Μαγνησίας κυμαίνεται στο σύνηθες πλαίσιο, χωρίς σημαντικές αποκλίσεις, τουλάχιστον για τα δεδομένα του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ σημείωσε ότι «οι ξενοδόχοι δουλεύουν, πλέον, για να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους».

Χαμηλές τιμές

Συνισταμένη πολλών παραγόντων είναι η τουριστική εικόνα που διαμορφώνεται, ενώ όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου – Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων, «το Σαββατοκύριακο όλες οι παραλίες έχουν κίνηση, που φθάνει το 90% με χαμηλές τιμολογιακές πολιτικές, αλλά την υπόλοιπη εβδομάδα, σημειώνεται μείωση». Ο ίδιος ανέφερε ότι οι έλληνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τις διακοπές τους, ενώ «οι ξένοι σώζουν την κατάσταση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, εντοπίζεται στην ραγδαία άνοδο άλλων προορισμών όπως η Αίγυπτος, οι χώρες της Μεσογείου και η γειτονική Τουρκία.

«Αυτό δημιουργεί μια όχι κανονική διαχείριση των κρατήσεων και εκεί που οι ξενοδόχοι ήλπιζαν ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα έχουμε καλή τιμολογιακή πολιτική, αυτοί που είναι στα νησιά αντιμετωπίζουν προβλήματα, εκτός από δύο – τρεις εξαιρέσεις που δεν επηρεάζονται. Η μόνη περιοχή που δουλεύει ανοδικά, είναι η Αθήνα» επεσήμανε ο κ. Λεβέντης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι ενισχυτική η παρουσία των Ισραηλινών, των Αυστριακών, των Γερμανών, των Γάλλων, αλλά και των Βαλκάνιων οι οποίοι συνεχίζουν και έρχονται στην Μαγνησία, καλύπτοντας, ουσιαστικά, τα κενά των ελλήνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου