ΤΟΠΙΚΑ

Ποια πρόσωπα προτείνει το ΠΑΣΟΚ για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο

ποια-πρόσωπα-προτείνει-το-πασοκ-για-το-791377

Με την αποστολή της πρότασης που θα συζητηθεί αύριο Τρίτη στη συνεδρίαση της ΝΕ ΚΙΝΑΛ, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των διαδικασιών σε επίπεδο Νομού, για τo ποια πρόσωπα πιθανά θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στην πρόταση – η οποία σημειωτέον δεν είναι δεσμευτική για την ηγεσία – θα περιλαμβάνονται πρόσωπα από όλο το φάσμα της κοινωνικής, συνδικαλιστικής και πολιτικής δραστηριότητας του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου. Ο βασικός κορμός, κινείται κυρίως στον «πασοκογενή χώρο» με στελέχη που λειτουργούν σε διάφορους φορείς και εκτιμάται ότι αποπνέουν εμπιστοσύνη στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Στη ΝΕ Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε αρχές της εβδομάδας, ζητήθηκε από όλα τα μέλη να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όπως και έγινε.

Έτσι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ προτείνονται οι: Κώστας Πώποτας (στέλεχος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία το 2000), Σπύρος Καρανικόλας (αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ, εκ των στενών συνεργατών της κ. Γεννηματά), Τζούλια Τσαλίκη (περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΗΔΙΣΟ), Άγγελος Αγραφιώτης (μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ), Ζήσης Ντελόπουλος (επαγγελματίας), Βαγγέλης Χατζηκυριάκος (πρώην δήμαρχος Αλμυρού), Θανάσης Παπαδημόπουλος (πρόεδρος Εργατικού Κέντρου), Δημήτρης Κουτσούκος (μέλος ΚΕ ΚΙΝΑΛ και πρώην πρόεδρος ΑΔΕΔΥ), Δημήτρης Λουφόπουλος (περιφερειακός σύμβουλος και υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Τσιμπανάκος (οικονομολόγος και πρώην μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Φώτης ( πρώην γγ της ΝΕ ΠΑΣΟΚ), Αντώνης Πολίτης ( στέλεχος οικονομικών και υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Ματίνα Πρίγκου (αρχιτέκτονας, μέλος του ΤΕΕ, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Σάκης Σκρίμπας (εκπαιδευτικός, με θητεία στα κομματικά όργανα ΠΑΣΟΚ και ΚΗΔΙΣΟ), Μαρία Γίτση (συνταξιούχος τραπεζικός και με θητεία στα κομματικά όργανα ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Σακκόπουλος (πρώην γγ ΝΕ ΠΑΣΟΚ και υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

Υπογραμμίζεται πως στην ίδια συνεδρίαση, από τα μέλη της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, επισημάνθηκε πως αν επιθυμεί ο ίδιος (δεν προτάθηκε από κανέναν) μπορεί να αυτοπροταθεί ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου, που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά και το 2012.

Στο ΚΙΝΑΛ τώρα, τα διορισμένα μέλη της ΝΕ μέχρι την τελευταία στιγμή κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά στο σύνολο των προσώπων που θα προταθούν. Μάλιστα διατείνονται ότι μέχρι την Τρίτη που θα κορυφωθούν οι διεργασίες και οι επαφές ο κατάλογος με τα ονόματα παραμένει «ανοιχτός» και πως βασικός στόχος της τοπικής οργάνωσης παραμένει, το ψηφοδέλτιο να είναι αντιπροσωπευτικό του τρίπτυχου «Ενότητα- Διεύρυνση- Ανανέωση».

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η Δημοτική Οργάνωση Βόλου του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να προτείνει να συμπεριληφθούν ως προτεινόμενοι υποψήφιοι, στο κείμενο που θα προωθηθεί στην Αθήνα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας Τρύφωνας Πλαστάρας.

Από το ΚΙΝΑΛ επίσης θεωρείται σίγουρο πως θα προταθεί ο κ. Φώτης Χατζηδημητρίου (πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού).

Επισημαίνεται επίσης, πως αυτονόητα στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν υποψήφιοι παρά μόνον η εκδήλωση ενδιαφέροντος, όπως διαμηνύθηκε από την Αθήνα τοπικά.

Στο «ραντάρ» της Φώφης Γεννηματά

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από την παραπάνω διαδικασία, υπάρχουν και τα πρόσωπα, που δεν διαθέτουν κανένα κομματικό πόστο και ρόλο, έχουν ωστόσο ευρύτερο πολιτικό προφίλ, διατηρούν σχέση με τη δημοκρατική Παράταξη και εκτιμάται ότι μπορούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Πρόκειται για στελέχη που έχουν επίσης αρχίσει και κάνουν συζητήσεις με συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ώστε να εξεταστεί κατά πόσο τους ενδιαφέρει ή όχι να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία στις προσεχείς εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν, για την «ταυτότητα» των οποίων ωστόσο προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου