ΤΟΠΙΚΑ

Αρνήθηκε κάθε ευθύνη ο Σάββας Τσιτουρίδης

αρνήθηκε-κάθε-ευθύνη-ο-σάββας-τσιτουρ-851206

Τόνισε ότι το θέμα είναι «ελκυστικό και σοβαρό» και η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να υπάρχει όριο.
Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με την Μ.Δαμανάκη από πλευράς ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει τον υπουργό ότι «έκανε φροντιστήριο στους βουλευτές της ΝΔ».
Η άποψη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή.
«Εγώ ουδέποτε έχω κάνει φροντιστήριο σε βουλευτές της ΝΔ» τόνισε ο Σάββας Τσιτουρίδης, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη.
Η κ. Δαμανάκη χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» όσα υποστήριξε ο κ. Τσιτουρίδης, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σκοπό ούτε να λιθοβολήσει ούτε να χρησιμοποιήσει ως εξιλαστήριο θύμα τον υπουργό Απασχόλησης, αλλά να αποκαλυφθούν οι ευθύνες του.
«Δεν τον θεωρούμε μόνο ή κύριο υπεύθυνο του σκανδάλου. Και ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, αλλά και τουλάχιστον ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Δούκας έχουν τις ίδιες ευθύνες. Αλλά κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο πρωθυπουργός. Ο κ Τσιτουρίδης σήμερα θέλησε να αποδείξει ότι όχι μόνο θέλει να είναι εξιλαστήριο θύμα, αλλά με υποκριτικό τρόπο θέλει να αποποιηθεί τις ευθύνες του» τόνισε η κ. Δαμανάκη.
Το απόγευμα θα καταθέσουν στην Επιτροπή και οι 13 διοικητές των Ταμείων.

Δηλώσεις Ρουσόπουλου
Ο κ. Τσιτουρίδης απολαμβάνει της στήριξης του πρωθυπουργού, δήλωσε ο Θ.Ρουσόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σε ερώτημα με αφορμή δημοσιεύματα ότι ο Σάββας Τσιτουρίδης βρίσκεται σε «πολιτική απομόνωση», ο εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «έχουμε δημοκρατία και η κάθε εφημερίδα γράφει αυτό που θέλει».
Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που καταγράφουν ερώτημα «κορυφαίου υπουργού», ο οποίος φέρεται να έχει διερωτηθεί «γιατί δεν παραιτείται ο κ.Τσιτουρίδης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι ο ίδιος δεν σχολιάζει δηλώσεις επωνύμων υπουργών, πόσο μάλλον ανωνύμων.
Σχετικά με την υπόθεση με την χρηματιστηριακή εταιρεία «Τρώιλος», ο ίδιος είπε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.
Ερώτηση για το θέμα των ομολόγων και τις σχέσεις των υπουργών δέχθηκε και ο Δημήτρης Σιούφας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας.
Nωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για «δομημένες ευθύνες» στο ζήτημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου