ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργος Κωτσός: «Μας αδικεί η διεκδίκηση του ενός από τον άλλο»

γιώργος-κωτσός-μας-αδικεί-η-διεκδίκη-793133

«Αδικούμε τους εαυτούς τους αν μπούμε στη διαδικασία της διεκδίκησης ο ένας από τον άλλο», δήλωσε ο δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας, Γιώργος Κωτσός για τον διαφαινόμενο «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ μητροπολιτικών δήμων των τεσσάρων νομών, που διεκδικούν ο ένας «κομμάτια» από τον άλλο με αφορμή τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο κ. Κωτσός που αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και χθες παρέλαβε το πτυχίο του, στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή, στο Πεδίο του Αρεως, έστειλε ηχηρό μήνυμα ενότητας των Θεσσαλών.

«Εκείνο που πρέπει να έχουμε ως κυρίαρχο στόχο είναι η μετεξέλιξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης. Αρα κυρίαρχος στόχος μας πρέπει να είναι η συνολική αναβάθμιση του Πανεπιστημίου και από εκεί και πέρα σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, αν το Υπουργείο μας ακούσει, μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μπούμε σε επίπεδο κοινωνικού αυτοματισμού και κυρίως σε αντιπαλότητα μεταξύ των πόλεων. Το Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλη τη Θεσσαλία και πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε να το αναδείξουμε ως κυρίαρχο εκπαιδευτικό πόλο για την περιφέρειά μας», είπε χαρακτηριστικά, λίγη ώρα αφότου πήρε το μεταπτυχιακό του στις «χωρικές δυναμικές και ανάπτυξη της υπαίθρου».

Ο κ. Κωτσός που παρά τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις ως δήμαρχος Μουζακίου και ως πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και παρά τις οικογενειακές υποχρεώσεις, κατάφερε να αντεπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών και χθες παρέλαβε το πτυχίο του σε αντικείμενο που όπως επεσήμανε διακονεί καθημερινά. «Ηταν μια μεγάλη εμπειρία, ένα εξαιρετικό ταξίδι. Χρειάστηκε να δαπανήσω πολύ ελεύθερο χρόνο προκειμένου να αντεπεξέλθω, αλλά άξιζε τον κόπο. Πέρα από το θεωρητικό υπόβαθρο υπήρξε και η προσωπική επαφή με τους καθηγητές που μου δώσανε μια άλλη οπτική, αναφορικά με την ανάπτυξη της υπαίθρου. Μάλιστα η διπλωματική εργασία που είχε σχέση με το δίκαιο και καθαρό τρόφιμο και τη συμβολή του στην κοινωνική ανάπτυξη, ήταν μια εξαιρετική διατριβή που ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα να τη δούμε και στο πεδίο, ώστε αναπτύσσοντας καλλιέργειες και πρακτικές εφαρμογής καθαρών τροφίμων που δεν έχουν εισροές από φυτοφάρμακα και δίκαιων τροφίμων με την έννοια ότι η παραγωγή θα διαχέεται από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς ενδιάμεσους που αυξάνουν τις τιμές και μειώνουν το εισόδημα παραγωγών, είναι αντικείμενα πολύ σημαντικά, πολύ χρήσιμα αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά ενδιαφέροντα», είπε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου