ΤΟΠΙΚΑ

Ισραηλινοί δημοσιογράφοι στο Πήλιο με την πρώτη πτήση από το Τελ Αβίβ

ισραηλινοί-δημοσιογράφοι-στο-πήλιο-μ-793160

Προωθητικές ενέργειες για την εξασφάλιση τουριστικής κίνησης 365 μέρες τον χρόνο στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία βρίσκονται στο επίκεντρο του πλάνου δράσης που υλοποιεί η Περιφέρεια, με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού και τη διεύρυνση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Στο πλαίσιο της προσπάθειας προβολής της περιοχής ως τουριστικού προορισμού όλο τον χρόνο, ανοίγουν δρόμοι προς τη Ρωσία, ενώ δημοσιογράφοι από το Ισραήλ ταξίδεψαν στη Μαγνησία με την πρώτη απευθείας πτήση από Τελ Αβίβ.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν αρχικά στο Πήλιο και κατέγραψαν φωτογραφικά εικόνες από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, προκειμένου να τις προβάλλουν, στην συνέχεια, στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ευρείας κυκλοφορίας, της πατρίδας τους.

Χθες αναχώρησαν από το Πήλιο με προορισμό τα Μετέωρα και την λίμνη Πλαστήρα, για να καταγράψουν τις ομορφιές της Θεσσαλίας στο σύνολό τους. «Τους καλέσαμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας για να γνωρίσουν την Θεσσαλία ως τουριστικό προορισμό» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Μπουτίνας, αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, ο οποίος σημείωσε ότι δίνεται μεγάλη βαρύτητα στα ταξίδια εξοικείωσης.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Περιφερειών της Ρωσίας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για επισκέψεις ομάδων εργαζομένων αλλά και μαθητών από την Ρωσία και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και παράλληλα να προωθηθούν ομάδες επισκεπτών από τη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία, προς τη Ρωσία.

«Το επόμενο δίμηνο θα υπογράψουμε σύμφωνο συνεργασίας με οκτώ Περιφέρειες της Ρωσίας, στο οποίο προβλέπονται ανταλλαγές από γκρουπ, ενώ παράλληλα θα προτείνουμε από την πλευρά μας στα τουριστικά γραφεία, να καταρτίσουν προγράμματα για εξερχόμενο τουρισμό προς τις συγκεκριμένες Περιφέρειες» είπε ο κ. Μπουτίνας.

Η κίνηση του πρώτου τριμήνου

Οι πρώτες ανταλλαγές των Ρώσων τουριστών αναμένεται να ξεκινήσουν την χρονιά που διανύουμε, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προωθητικές ενέργειες, που έχουν ως στόχο να καταστήσουν την Θεσσαλία τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο κατ’ αντιστοιχία με την Περιφέρεια Αττικής, που προσελκύει πλήθος τουριστών όλο τον χρόνο.

H Περιφέρεια Αττικής ήταν, άλλωστε, η μεγάλη πρωταγωνίστρια στον ελληνικό τουρισμό το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 η Περιφέρεια Αττικής έλαβε ταξιδιωτικές εισπράξεις ύψους 272 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 547 εκατ. ευρώ των ταξιδιωτικών εισπράξεων της χώρας, ενώ είχε τον μεγαλύτερο όγκο επισκέψεων (751 χιλ. σε σύνολο 2.053 χιλ. επισκέψεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας). H Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις, μαζί με τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 73 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «η Αθήνα είναι τουριστικός προορισμός δώδεκα μήνες τον χρόνο και οι κινήσεις που κάνουμε ως Περιφέρεια, αποσκοπούν στο να λάβει μεγαλύτερο μερίδιο εισπραξιμότητας η Θεσσαλία». Παράλληλα ανέφερε ότι είναι λογικό να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα η τουριστική κίνηση στην Θεσσαλία το πρώτο τρίμηνο του 2018, διότι η κίνηση ξεκινά μετά την 1η Μαρτίου και παράλληλα τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα είναι κλειστά τον χειμώνα.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται, εξάλλου, οι προωθητικές ενέργειες για αύξηση της επισκεψιμότητας και παράλληλα γίνονται επαφές με αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να ανοίξουν και άλλοι προορισμοί από το εξωτερικό, προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου