ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή πεπονιού σήμερα και αύριο στο Διμήνι

γιορτή-πεπονιού-σήμερα-και-αύριο-στο-δ-793413

Τα τοπικά προϊόντα των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλου παρουσιάζονται στις εκδηλώσεις – θεσμούς του Δήμου για την ανάδειξή τους. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία των Δήμου Βόλου – Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Γιορτή Πεπονιού

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου με φεστιβάλ παραδοσιακών χορών – την Παρασκευή 20/7/2018 και το Σάββατο 21/7/2018 στον ίδιο χώρο με την κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης, με παραδοσιακό γλέντι από τοπική ορχήστρα και προσκεκλημένη την τραγουδίστρια Έφη Θώδη καθώς και την καθιερωμένη διανομή δωρεάν πεπονιού που προσφέρουν οι παραγωγοί της περιοχής.

Το πεπόνι του Διμηνίου θεωρείται κορυφαίας ποιότητας και είναι αναγνωρισμένο όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η γιορτή πραγματοποιείται για 16η συνεχόμενη χρονιά και υλοποιείται σε συνεργασία των Δήμου Βόλου, Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμηνίου με τη στήριξη των τοπικών παραγωγών.

Την Παρασκευή 20/7 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου θα παρουσιάσει τα χορευτικά του τμήματα παραδοσιακών χορών με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο το Νίκο Παλιούρα. Πρόκειται για μία γιορτή πλημμυρισμένη με μουσικές και χρώματα, με χορευτικές φιγούρες και εντυπωσιακές παραδοσιακές στολές τις οποίες συντηρούν οι σύλλογοι στις ιματιοθήκες τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1984 και αποτελείται από 200 μέλη. Στο δυναμικό του έχει 3 τμήματα χορού, 2 παιδικά τμήματα και 1 ενηλίκων με χοροδιδάσκαλο τον κ. Νικό Παλιούρα. Και τα τρία χορευτικά τμήματα έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ παραδοσιακών χορών τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, στην κορύφωση της γιορτής, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι με την Έφη Θώδη, με τοπική ορχήστρα παραδοσιακών και λαϊκών μουσικών οργάνων, την οποία προσκάλεσε ο τοπικός σύλλογος, ο οποίος θα προσφέρει και τα εδέσματα σε τιμές κόστους. Στους συμμετέχοντες θα διατίθεται δωρεάν πεπόνι και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου