ΤΟΠΙΚΑ

Από τη Μαυρούτσα ξεκινούν οι αποκαταστάσεις στο Αν. Πήλιο

από-τη-μαυρούτσα-ξεκινούν-οι-αποκατασ-795850

Από τη Μαυρούτσα, την περιοχή στην οποία ο δρόμος που οδηγεί από το Μούρεσι στον Κισσό είχε μετατραπεί στην κυριολεξία σε γκρεμό μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν από άκρη σε άκρη τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου τον περασμένο Φεβρουάριο, θα ξεκινήσουν οι εργολαβίες για την οριστική επιδιόρθωση των ζημιών.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, έγινε ήδη αποδοχή ποσού 4,750 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι οριστικές αποκαταστάσεις στο πλημμυρόπληκτο Πήλιο. «Η μελέτη είναι έτοιμη και άμεσα πρόκειται να βγουν τα τεύχη δημοπράτησης. Θα γίνει ο διαγωνισμός και προβλέπεται έλεγχος από το ελεγκτικό, έγκριση νομιμότητας κι αν δεν υπάρξουν ενστάσεις ο ανάδοχος αναμένεται να προκύψει και να πιάσει εργασία από τον Σεπτέμβριο», ανέφερε.

Οι εργασίες αποκατάστασης με οριστικά έργα θα ξεκινήσουν από τη Μαυρούτσα προς το Μούρεσι, όπου είχε καταγραφτεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα. ΣτηΜαυρούτσα, εξαιτίας των κατολισθήσεων ο δρόμος κόπηκε στα δύο και δημιουργήθηκε γκρεμός σε απόσταση 100 μέτρων και βάθος πέντε μέτρων, κόβοντας στη μέση το κεντρικό δίκτυο που οδηγεί από Μούρεσι στον Κισσό.

Συνεργεία είχαν καλύψει το κενό με κροκάλες (μεγάλες πέτρες) προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βατότητα στο σημείο και να μπορέσουν μετά από μία εβδομάδα να «επικοινωνήσουν» τα χωριά μεταξύ τους. Στο Πήλιο μετά το πλήγμα που δέχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, οι αποκαταστάσεις είναι όλες πρόχειρες μέχρι να γίνουν τα οριστικά έργα. Μάλιστα, συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν τις εργασίες με ασφαλτοστρώσεις των επιχωματώσεων, προκειμένου τα σημεία στα οποία άνοιξαν οι δρόμοι να «αντέξουν» σε τυχόν νέες περιπτώσεις βροχοπτώσεων.

«Μάχη» σε Κερασιά και Κανάλια

Με εργολαβίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνεχίζονται οι πρόχειρες αποκαταστάσεις στον δρόμο από Κερασιά προς Κανάλια που καταστράφηκε μετά τις πλημμύρες της 26ης Ιουνίου.

Ηδη τα συνεργεία έχουν αποκαταστήσει το πρόβλημα της πρόσβασης στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου που κατέρρευσε και απομένει ένα τμήμα του, 200μ. μετά την Κερασιά προς Κανάλια, όπου ο μισός δρόμος έχει κατολισθήσει. Από το σημείο περνούν μόνο ΙΧ. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση του δρόμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί και η επικοινωνία με λεωφορεία.

Μάλιστα, η κ. Κολυνδρίνη έχει στείλει αίτημα για χρηματοδότηση 880.000 ευρώ βάσει των τεχνικών δελτίων προκειμένου να γίνουν τα οριστικά έργα που περιλαμβάνουν πασσαλοπήξεις, τοιχία αντιστήριξης κ.τ.λ.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου