ΤΟΠΙΚΑ

Προγράμματα μετεκπαίδευσης στον Βόλο

προγράμματα-μετεκπαίδευσης-στον-βόλ-797838

Προγράμματα μετεκπαίδευσης για 1.075 εργαζομένους και πρόσκαιρα άνεργους στον τουριστικό τομέα ξεκινούν σε 13 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στον Βόλο, με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού. Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο 2018 ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από μεθαύριο Δευτέρα 16 Ιουλίου μέχρι και τις 27 Ιουλίου.

Με υπογραφή της υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη με την οποία ξεκινούν και θα πραγματοποιηθούν τα συγκεκριμένα προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουρισμό, που έχουν στόχο την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση στον τουριστικό τομέα και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το υπ. Τουρισμού, η αρχή θα γίνει το Νοέμβριο του 2018, ενώ τα προγράμματα θα συνεχιστούν και για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η διαδικασία της επιλογής των ατόμων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γίνει βάσει συστήματος μοριοδότησης.
Για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, προβλέπεται η εισαγωγή 1.075 μετεκπαιδευομένων σε 44 συνολικά Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού με ανώτατο όριο 25 άτομα ανά τμήμα.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή μετεκπαιδευομένων, αφορούν σε εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα ανέργους εμπειροτέχνες, ηλικίας έως 55 ετών, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα, κύρια και μη, στα καζίνο, και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής. Οι θέσεις θα καλυφθούν σε ποσοστό 20% από πρόσκαιρα άνεργους.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλος, Ιωάννινα, Πύργος, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδος, Χίο, Χανιά και Άγιος Νικόλαο Κρήτης.
Τα 44 τμήματα, διάρκειας 380 ωρών το καθένα, αφορούν στις εξής ειδικότητες: Υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική τέχνη, επισιτισμός, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία.

Η υποβολή των αιτήσεων όπως ενημέρωσε χθες και το σωματείο επισιτισμού και τουρισμού Ν. Μαγνησίας, από τους ενδιαφερόμενους ξεκινά μεθαύριο Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018, με τη διαδικασία της ταχυμεταφοράς, της συστημένης επιστολής ή επιτόπια (αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου) όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. στις κατά τόπου γραμματείες των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού. Ολόκληρη η προκήρυξη, με τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και με τις διευθύνσεις που πρέπει να υποβάλλονται βρίσκονται στα sites, www.mintour.edu.gr, www.mintour.gov.gr

Για τους ενδιαφερόμενους από Βόλο οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου