ΤΟΠΙΚΑ

Πέφτει αυλαία στο παζάρι του Βόλου

πέφτει-αυλαία-στο-παζάρι-του-βόλου-797966

Τελευταία ημέρα σήμερα για την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Δήμου Βόλου. Το παζάρι θα λειτουργήσει και σήμερα από το πρωί έως αργά το βράδυ και αύριο Κυριακή θα ξεκινήσει το ξεστήσιμο και η σταδιακή αποχώρηση εμπόρων και επαγγελματιών.

Εκατοντάδες έχουν επισκεφθεί από την περασμένη Κυριακή, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του, το παζάρι του Βόλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος η αγοραστική κίνηση δείχνει να έχει τονωθεί σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Το παζάρι λειτουργεί από το πρωί έως τα μεσάνυκτα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο τμήμα του λούνα παρκ που περιλαμβάνει 21 παιχνίδια αλλά και να περιηγηθούν στα εμπορικά περίπτερα που βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο, αγοράζοντας από βιβλία, μέχρι ρούχα, παπούτσια, τσάντες και είδη σπιτιού. Συνολικά στο εμπορικό τμήμα λειτουργούν περί τα 90 περίπτερα, αριθμός μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, λόγω του μικρού ενδιαφέροντος από εμπόρους να συμμετέχουν.

Ανάμεσα στις αγορές, οι επισκέπτες μπορούν να σταματήσουν για καφέ ή σουβλάκια στο τμήμα εστίασης που αποτελείται από 11 ψησταριές. Και φυσικά να γευτούν και να αγοράσουν από τους 22 συνολικά πάγκους, λουκουμάδες και τον παραδοσιακό χαλβά.

Το παζάρι λειτουργεί στην έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Φέτος εκτός από χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, έχουν γίνει πρόσθετες παρεμβάσεις στον φωτισμό, ενώ έχει διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης περίπου 400 αυτοκινήτων. Ο Δήμος Βόλου προσδοκά να ενισχύσει τα ταμεία του με το ποσό των 50.000 ευρώ από τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου