ΤΟΠΙΚΑ

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για την Κίτρινη Αποθήκη

υπεγράφη-η-σύμβαση-παραχώρησης-για-τη-798610

Ένα έργο πνοής για την πόλη του Βόλου και σημαντικής αναβάθμισης για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρία Βλαζάκη, παρουσία του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, υπεγράφη και από την τελευταία, η Προγραμματική Σύμβαση για την παραχώρηση της Κίτρινης Αποθήκης, που βρίσκεται στην οδό Αθν. Γαζή.

Η σύμβαση αφορά το έργο αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να στεγάσει τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο «Technopolis Ιάσων: Innovation Hot Spot Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Διεπιστημονικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε: «Σήμερα υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση με το υπουργείου Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας της «Κίτρινης Αποθήκης».

Πρόκειται για μια προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει σε ένα έργο προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ένα έργο χρήσιμο για την κοινωνία του Βόλου, το οποίο πρόκειται να δημιουργήσει πυρήνα καινοτόμας δραστηριότητας.

Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σχεδιάζουμε την εγκατάσταση και λειτουργία του «Τεχνόπολις Ιάσων» ενός κέντρου επιχειρηματικής καινοτομίας, τεχνολογίας και διεπιστημονικής έρευνας.

Συνεργαζόμαστε με τον Πρύτανη κ. Πετράκο και με την κ. Βλαζάκη τη γεν. γραμματέα Υπ. Πολιτισμού. Σήμερα μαζί μας στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στο Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ο κ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο”.

Ο κ. Μεϊκόπουλος από την πλευρά του επεσήμανε ότι, “ένα επιβεβλημένο έργο που δίνει ζωή σε ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης μας, το οποίο συνδέεται με τα πιο σημαντικά ορόσημα της ιστορίας της και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει σύγχρονες υποδομές για την έρευνα και την παραγωγική της αξιοποίηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου