ΤΟΠΙΚΑ

Εριξαν «κανόνι» σε ασφαλιστικές

εριξαν-κανόνι-σε-ασφαλιστικές-799279

Δρούσαν για λογαριασμό ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά επένδυαν τα χρηματικά ποσά συναλλασσομένων σε διαφορετικούς από τους προοριζόμενους σκοπούς και έτσι άφησαν πελάτες εκτεθειμένους.

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπονται για να δικαστούν δύο εργαζόμενοι ασφαλιστικών εταιρειών κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση από εντολοδόχο κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις που ήρθαν σε γνώση της Εισαγγελίας Βόλου μετά από μηνυτήριες αναφορές στις οποίες προέβησαν δύο ασφαλιστικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, οι υποθέσεις αφορούσαν σε ασφάλειες ζωής. Ασφαλισμένοι των εταιρειών είχε επενδύσει κάποια χρηματικά ποσά εκεί ώστε σε μία δύσκολη στιγμή να έχουν ένα οικονομικό σωσίβιο. Αξιοποίησαν έτσι ένα κεφάλαιο ώστε οι δικαιούχοι να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες που έχει η πρόωρη απώλεια της ζωής και έμειναν ήσυχοι για πάν ενδεχόμενο.

Εντούτοις, εργαζόμενοι των εταιρειών, δύο στο σύνολο, ένας σε κάθε μία από τις εταιρείες, που είχαν εξουσιοδότηση για να διαχειρίζονται τα χρήματα φαίνεται ότι είχαν άλλα σχέδια και άφησαν κάποια από τα συμβόλαια στον «αέρα», αξιοποιώντας αλλιώς τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Αργά ή γρήγορα οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν να διαπιστώνουν τις ελλείψεις που υπήρχαν και σε οικονομικό έλεγχο προσδιόρισαν και τις ζημίες και με έρευνα εντόπισαν τελικά και τα πρόσωπα που ευθύνονταν γι’ αυτές.

Στη μία περίπτωση η οικονομική ζημία ήταν ύψους περίπου 27.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη ύψους 20.000 ευρώ. Ευτυχώς, η διαπίστωση έγινε πριν οι εταιρείες ζημιωθούν με υψηλά χρηματικά ποσά και οι εργαζόμενοι αφήσουν στον «αέρα» πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Εντούτοις, η παράτυπη εκτέλεση των εντολών διαπιστώθηκε ότι συνέβαινε εξακολουθητικά χωρίς κανείς να υποπτευθεί το παραμικρό.

Όταν τελικά αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε εν αγνοία τους και είχαν συγκεντρώσει και ικανά στοιχεία στα χέρια τους, οι εταιρείες στράφηκαν στη Δικαιοσύνη και κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές. Εργαζόμενοί τους που τους είχαν εμπιστευθεί και τους είχαν αναθέσει να κλείνουν συμβόλαια και να βρίσκουν και νέους πελάτες είχαν παραβεί τα καθήκοντά τους και είχαν αφήσει εκτεθειμένη μερίδα των συναλλασσόμενων με κίνδυνο να πλήξουν και το κύρος των εταιρειών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου εξέτασε ξεχωριστά την κάθε μία περίπτωση. Οι μηνύσεις εξάλλου υποβλήθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα καθώς η μία υπόθεση αποκαλύφτηκε το 2016, ενώ η δεύτερη ήταν πιο πρόσφατη.

Για τις εν λόγω αυτοτελείς υποθέσεις που σημειώθηκαν σε Βόλο και σε νησί των Σποράδων το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου εξέδωσε παραπεμπτικά βουλεύματα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου παρέπεμψε τους κατηγορούμενους να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου θα εισαχθούν προς συζήτηση και οι υποθέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου