ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικοί για τους κυκλικούς κόμβους Επιλογή Ευθύνης και Κ. Γαργάλας

αρνητικοί-για-τους-κυκλικούς-κόμβους-800066

Η παράταξη της Επιλογής Ευθύνης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά στην συμπληρωματική σύμβαση 360.000 ευρώ για τους κυκλικούς κόμβους. Η συμπληρωματική σύμβαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Τεχνικό Συμβούλιο Μαγνησίας και στη συνέχεια από το Υπουργείο Υποδομών που χρηματοδοτεί τους τέσσερις κυκλικούς κόμβους στη διασταύρωση Διμηνίου, στα ΚΤΕΛ, στο Τελωνείο και στο Δημαρχείο, ωστόσο η μεν επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου ψήφισε λευκό ο δε Κώστας Γαργάλας αρνητικά.

Μάλιστα δικαιολογώντας την ψήφο της η κ. Οικονόμου άφησε αιχμές κατά του καθηγητή Νίκου Ηλιού: «Μας κάνει εντύπωση πόσο έξω έπεσε η μελέτη του φοβερού κυρίου καθηγητή και προκαλείται τόσο σημαντική πρόσθετη δαπάνη με αποτέλεσμα να σπαταλείται δημόσιο χρήμα».

Για αύξηση κατά 50% της σύμβασης μίλησε ο κ. Γαργάλας επικαλούμενος δήλωση του δημάρχου πριν από χρόνια για «αντίστοιχη» όπως είπε περίπτωση με το Μουσείο Πόλης.

«Ούτε μαθηματικά δεν ξέρει ο κ. Γαργάλας. Η αύξηση είναι 30% και είναι επί της αρχικής σύμβασης. Οι κόμβοι έχουν δυσκολίες», απάντησε στον κ. Γαργάλα, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

«Αυτή η αντιπολίτευση θα μείνει στην ιστορία της πόλης ως η μόνη αντιπολίτευση που δεν θέλει να γίνουν έργα. Αμφισβητούν ακόμη και αποφάσεις του Τεχνικού Συμβουλίου, του Υπουργείου Υποδομών, έκαναν προσπάθειες να σταματήσουν το έργο», κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου.

Ο μόνος που ψήφισε θετικά ήταν ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός.

«Με εξαίρεση την παράταξη του κ. Μιτζικού οι υπόλοιπες μειοψηφίες είναι αντίθετες στα έργα που γίνονται. Αλλά εκτίθενται. Τα έργα θα γίνουν ακόμη κι αν πάτε σε Υπουργεία, Νομαρχιακή, στον ίδιο τον Τσίπρα για να τα σταματήσετε. Εχουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια. Μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί ο τέταρτος κόμβος, το Κλειστό Αγριάς, το Βασδέκειο και θα έχουν ξεκινήσει οι ειδικές διαδρομές, το Θέατρο, το πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Θα σας περάσει», επιτέθηκε ο κ. Μπέος.

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το «Αχίλλειον»

Την ακύρωση του διαγωνισμού για το «Αχίλλειον» ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν δύο προσφορές 20.000 και 21.000 ευρώ. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Μπέος ο πρώτος κατέθεσε την προσφορά του και ο δεύτερος γνωρίζοντας το ποσό κατέθεσε προσφορά μετά από δύο μήνες αυξημένη κατά 1.000 ευρώ. «Επειδή είχε θέσει και υποψηφιότητα με τον συνδυασμό μου κι επειδή έχω μάθει να κοιτάω τους πολίτες στα μάτια, ακυρώνω το διαγωνισμό και θα γίνει νέος», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου