ΤΟΠΙΚΑ

Πεδίο μάχης το Δημοτικό Συμβούλιο με την επιστροφή Καντόλα

πεδίο-μάχης-το-δημοτικό-συμβούλιο-με-τ-800478

Σε αρένα μετατράπηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, όπου δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και των μειοψηφιών αντάλλαξαν ύβρεις, καταγγελίες, απειλές, ενώ υπήρξε και επεισόδιο και αποχωρήσεις συμβούλων, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Δημήτρης Λιβογιάννης κινήθηκε εναντίον της επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Νατάσσας Οικονόμου.

Ολα ξεκίνησαν όταν το προεδρείο καλωσόρισε τον πρώην Δήμαρχο Αισωνίας και πρώην αντιδήμαρχο Βόλου, Δημήτρη Καντόλα, που επέστρεψε ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου μετά τη δικαίωσή του για υπόθεση εικονικών τιμολογίων του πρώην Δήμου Αισωνίας, για το οποίο είχε κατηγορηθεί και είχε πολυετή δικαστική περιπέτεια.

Ο κ. Καντόλας λαμβάνοντας τον λόγο, φέρθηκε εναντίον της Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: “Μετά από τόσο καιρό ντρέπομαι για την κατάντια του συμβουλίου. Εφθασε άνθρωπος από τη συμπολίτευση να πει να καταδικαστώ για να μου πάρει τη θέση. Πολλοί στεναχωρήθηκαν, αλλά πολλοί χάρηκαν. Εχω τόσα πολλά χρόνια στην πλάτη μου στα κοινά και το μόνο που δεν δέχομαι να βάλετε στο στόμα σας, είναι το όνομα δικό μου. Είναι αλητεία, κανιβαλισμός. Η κ. Οικονόμου κατέβηκε υποψήφια για να μην υπηρετήσει στη Σκόπελο. Με σύρατε κατηγορούμενο γιατί σας πόνεσε το Διμήνι και το Σέσκλο”.

Και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Σκοτινιώτη ως την μοναδική υπεύθυνη που σύρθηκε για χρόνια και άδικα στα Δικαστήρια.

Ακολούθησε ένταση και φωνές από την πλευρά των συμβούλων της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης”, του πρώην Δημάρχου Βόλου, με τον Φώτη Λαμπρινίδη να έχει έντονη φραστική αντιπαράθεση με την πρώην αντιδήμαρχο Βιολέτα Καντόλα και εκτός μικροφώνου να ανταλλάσσουν ύβρεις και καταγγελίες, ενώ ο κ. Λαμπρινίδης απείλησε και με μηνύσεις.

Από την αίθουσα αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς και Θ. Κλημόπουλος, με τον κ. Καντόλα να φωνάζει στον πρώτο: “Εφθασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Γρηγορίου για να φέρει τον Κλημόπουλο. ’Η περιμένουν να πεθάνει κανένας για να πάρουν τη θέση του. Ημουν κατηγορούμενος γιατί κάποιοι από εδώ μέσα το Φεβρουάριο 2011, έδωσαν φορτηγά σε ιδιώτη”.

Ακολούθησε νέα ένταση μεταξύ των Φ. Λαμπρινίδη και Βιολέτας Καντόλα.

Σε παρέμβασή του, με έντονο ύφος, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: “Πραγματικά η ζωή είναι ένα σχολείο και κάθε μέρα μαθαίνεις. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ταλαιπωρία, ψυχική οδύνη, αδικία που βίωσε ο Καντόλας, έφθασε στο τέλος και δικαιώνεται και έρχονται άνθρωποι σαν τον ξεφτίλα τον Λαμπρινίδη και αντί μπράβο, να συνεχίζει να τον λοιδορεί. Ξεφτιλισμένε!. Δεν έχεις ήθος. Ιχνος ηθικής αντί ένα μπράβο, συνεχίζει να τον μειώνει και να τον λοιδορεί”.

Απαντώντας ο Λαμπρινίδης του είπε: “Πρώτα απάντησε στον Καραπαπά και μετά πες ό,τι θες”.

Η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης” Νατάσσα Οικονόμου παρενέβη λέγοντας: “οι ύβρεις Καντόλα δείχνουν μένος εναντίον μας χωρίς να τον δικαιολογούν. Το θέμα είναι ότι ψάχνει να βρει εξιλαστήρια θύματα. Εμείς δεν παραπέμψαμε κανέναν. Τη δουλειά μας κάναμε. Βρέθηκε στο Διμήνι εκατοντάδες χιλιάδες έλλειμμα. Επρεπε να κινηθούν οι διαδικασίες. Ξεκίνησε από το δήμο ή από την Αθήνα το ΣΔΟΕ; Προσπαθεί να καλύψει όποιες ευθύνες έχει Λυπάμαι γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα παρακαλούσε κάποιους”.

Σε έντονο ύψος η Βιολέτα Καντόλα είπε: “Η κ. Οικονόμου βγάζει τον πραγματικό της εαυτό. Πλαστές βεβαιώσεις στάλθηκαν μέσα από το ταμείο του Δήμου. Πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους Οικονόμου και Σκοτινιώτη που άφησαν τον ταμεία να αλωνίζει στον δήμο και να καλύπτει ελλείμματα”.

Ακολούθησε μεγάλη ένταση και λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των συμβούλων των παρατάξεων και κάποια στιγμή ο Δημήτρης Λιβογιάννης σηκώθηκε από τη θέση του και κινήθηκε προς την κ. Οικονόμου την ώρα που μιλούσε.

Ακολούθησε νέα έντονη λεκτική αντιπαράθεση και από την αίθουσα αποχώρησαν οι Ν. Οικονόμου, Φ. Λαμπρινή και Κ. Γαργάλας, ενώ το επεισόδιο καταδίκασε ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου”, Μιχάλης Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου