ΤΟΠΙΚΑ

Ξινές… βγήκαν οι διακοπές σε Αθηναίο αρχαιοκάπηλο στο Πήλιο

ξινές-βγήκαν-οι-διακοπές-σε-αθηναίο-α-800560

Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε εικόνες μεγάλης αξίας από Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν 80χρονο Αθηναίο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο μήνα βρίσκονταν στη Μαγνησία και έκανε διακοπές.

Ο ηλικιωμένος απευθύνθηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να βγάλει καινούργιο διαβατήριο και εις βάρος του προέκυψε ότι υπήρχε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Χειροπέδες πέρασαν γρήγορα στον 80χρονο οι αστυνομικοί, οι οποίοι τώρα θα τον οδηγήσουν στα Ιωάννινα για να δικαστεί.

Ο ημεδαπός παππούλης που ζητούσε εξυπηρέτηση αποδείχτηκε ότι είχε πλούσια δράση στο παρελθόν σε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με κλοπές αρχαίων εικόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 80χρονος διαμένει εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία. Ο ρόλος του στο κύκλωμα ήταν περιφερειακός και αφορούσε στην πώληση των κλεμμένων εικόνων στο εξωτερικό.

Η εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχε είχε δράση σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον χρησιμοποιούσε για να προωθεί περαιτέρω τα αρχαία αντικείμενα στη μαύρη αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συλληφθείς είχε σε βάρος του ένταλμα για παράβαση του Νόμου Περί Αρχαιοτήτων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και στην κλοπή εικόνων που είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια στον Άγιο Δημήτριο Τσαγκαράδας, κάτι που εξετάζεται.

Μέχρι σήμερα δεν έχει δικαστεί για τις πράξεις του αν και η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είχε γίνει πριν αρκετό χρονικό διάστημα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου