ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση σε 21χρονη Σύρια που θα «πετούσε» παράνομα

φυλάκιση-σε-21χρονη-σύρια-που-θα-πετούσ-800779

Άλλη μία Σύρια έπεσε θύμα διακινητών στην προσπάθειά της να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να επανασυνδεθεί με το σύζυγό της που κατοικεί στο Ντίσελντορφ Γερμανίας νόμιμα.

Η 21χρονη αλλοδαπή που συνελήφθη προχθές στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ προσπαθούσε να ταξιδέψει παράνομα, πλήρωσε 500 ευρώ σε άγνωστο άτομο στην Τουρκία προκειμένου να τη διευκολύνει και να την εφοδιάσει με αστυνομική ταυτότητα.

Όμως, η Σύρια με την αστυνομική ταυτότητα όχι μόνο δεν κατάφερε να ταξιδέψει, αλλά συνελήφθη κιόλας, καθώς αυτή αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμμένη. Μάλιστα, χθες δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, εφέσιμη.

Η ίδια πάντως, απολογούμενη στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι η ταυτότητα ήταν κλεμμένη, ούτε ήταν σε γνώση της ότι λαμβάνοντάς το εν λόγω έγγραφο έκανε κάτι παράνομο. Για το σύζυγό της, που συνελήφθη επίσης στο αεροδρόμιο, έναν 22χρονο Σύριο, είπε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Η 21χρονη κρίθηκε ένοχη για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος.

Αντίθετα ο σύζυγός της, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη Γερμανία και κατηγορήθηκε ότι διευκόλυνε την 21χρονη να ταξιδέψει παράνομα, κρίθηκε αθώος.

Ο 22χρονος αποδείχτηκε είχε πληρώσει μια ολόκληρη περιουσία για να καταφέρει να είναι ξανά μαζί με τη σύζυγό του. Είχε καταβάλει 3.000 ευρώ προκειμένου η 21χρονη να ταξιδέψει από τη Συρία στην Τουρκία και άλλες 2.000 ευρώ προκειμένου εκείνη να φτάσει στην Ελλάδα. Για την κλεμμένη αστυνομική ταυτότητα δεν γνώριζε όντως το παραμικρό.

Τα εισιτήρια για να ταξιδέψει το ζευγάρι από την Σκιάθο στο Ντίσελντορφ Γερμανίας τα είχε προμηθεύσει μία γυναίκα κάτοικος Γερμανίας, την οποία ο 22χρονος την έχει σαν μητέρα του.

Νωρίτερα αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου που συμμετείχε στη σύλληψη ενημέρωσε το Δικαστήριο για τα αποτελέσματα του διαβατηριακού ελέγχου λίγο πριν από το chek-in στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου