ΤΟΠΙΚΑ

Σε πέντε μόνο σχολεία η διδακτική στήριξη

σε-πέντε-μόνο-σχολεία-η-διδακτική-στήρ-467183

Σε πέντε μόνο σχολεία θα υλοποιηθεί φέτος η πρόσθετη διδακτική στήριξη και ειδικότερα σε ένα σχολείο της Αλοννήσου και σε τέσσερα σχολεία της Σκοπέλου. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χαρακτήρισε κοροϊδία του Υπουργείου την απόφασή του να διεξαχθεί η πρόσθετη διδακτική στήριξη στα δυσπρόσιτα σχολεία, καθώς μόνο στη Μαγνησία αποκλείονται 71 Γυμνάσια και Λύκεια.

Μόνο στα δυσπρόσιτα σχολεία θα λειτουργήσει φέτος η πρόσθετη διδακτική στήριξη. Στη Μαγνησία τα «ευεργετημένα» αυτά σχολεία είναι μόνο πέντε σε σύνολο 75 Γυμνασίων και Λυκείων που λειτουργούν.

Ειδικότερα, αυτά είναι τα δύο Γυμνάσια, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ της Σκοπέλου και το Λύκειο Αλοννήσου.

Η πρόσθετη διδακτική στήριξη όμως θα εφαρμοστεί σχεδόν στη μέση της

χρονιάς και τη στιγμή που οι περισσότεροι μαθητές που είχαν ανάγκη για επιπλέον στήριξη έχουν απευθυνθεί ήδη σε φροντιστήρια και σε καθηγητές για ιδιαίτερα.

Από την πλευρά του ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, χαρακτήρισε αυτή την κίνηση του Υπουργείου Παιδείας ως κοροϊδία.

«Είναι κοροϊδία σε μια περίοδο κρίσης να ξεγελά το Υπουργείο χιλιάδες μαθητές και φυσικά τις οικογένειές τους που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αυτό είναι ένα ακόμη χτύπημα των οικονομικά ασθενών οικογενειών. Η απόφαση του Υπουργείου να ξεκινήσει την ΠΔΣ, αλλά σε μερικά σχολεία, είναι μια κίνηση για να χρυσώσει το χάπι. Ουσιαστικά η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν θα υλοποιηθεί φέτος», τόνισε ο ίδιος.

Η άποψη τόσο του κ. Σαβελίδη, όσο και της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, είναι πως την ίδια ενίσχυση χρειάζονται και οι μαθητές των σχολείων του Αλμυρού, του Βελεστίνου, του Πηλίου αλλά και του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

«Είναι απαράδεκτο να γίνεται τέτοιος διαχωρισμός σε μαθητές. Υπάρχουν παιδιά στα ΕΠΑΛ αλλά και στα γενικά Λύκεια που χρειάζονται την πρόσθετη διδακτική στήριξη, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα έξοδα ενός φροντιστηρίου», συμπλήρωσε ο κ. Σαβελίδης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πριν τις εορτές των Χριστουγέννων αρκετά σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη στη Μαγνησία, καθώς οι μαθητές μεταξύ των διεκδικήσεών τους είχαν θέσει και αυτό της λειτουργίας της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Μάλιστα υπάρχουν επαγγελματικοί κλάδοι στα ΕΠΑΛ τα μαθήματα των οποίων δεν διδάσκοντα σε φροντιστήρια και οι μαθητές μένουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.

Διαμαρτυρία για συγχώνευση σχολείων

Στο μεταξύ η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ξεκινά δυναμικές κινητοποιήσεις για το 2011. Στις 14 Ιανουαρίου ήδη έχει προγραμματίσει τον αποκλεισμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διαμαρτυρόμενη για τη συγχώνευση σχολείων που προωθεί το Υπουργείο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου