ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο ο 45χρονος που απείλησε γονείς και σύζυγο στο Πήλιο

στο-αυτόφωρο-ο-45χρονος-που-απείλησε-γον-801149

Ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή όπλου και εκρηκτικών υλών και ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου στον 45χρονο ημεδαπό, που συνελήφθη προχθές τα ξημερώματα σε χωριό του Πηλίου, καθώς κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου απείλησε με δίκαννο και εκρηκτική ύλη ότι θα σκοτώσει και θα ανατινάξει σύζυγο και γονείς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο κατηγορούμενος ζήτησε ακολούθως και έλαβε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του υπό τον όρο και την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών θα μείνει μακριά από το σπίτι της συζύγου του και των γονιών του. Με τη δέσμευση του 45χρονου ότι θα φιλοξενηθεί από τη θεία του το Δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης.

Ο 45χρονος πάντως, φέρεται να επιμένει ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κανένα κακό στη σύζυγό του και στην οικογένειά του και φέρεται να ισχυρίζεται για το συμβάν ότι υπήρξε απλώς ένα φραστικό επεισόδιο λόγω οικονομικών διαφορών με την οικογένειά του.

Ακόμη, και στο Αυτόφωρο όταν ρωτήθηκε πού θα μείνει στο διάστημα μέχρι να δικαστεί από το Αυτόφωρο απάντησε στη σύζυγό του τονίζοντας ότι με εκείνη δεν συνέβη το παραμικρό, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να του επισημάνει ότι απαγορεύεται να πλησιάσει τόσο το σπίτι του, όσο και το σπίτι των γονιών του.

«Δεν έκανες τίποτα; Και το όπλο με το οποίο απειλούσες; Τα εκρηκτικά που είχες;», διερωτήθηκε φωναχτά η εισαγγελέας έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές στις 3.30 τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Νοτίου Πηλίου κλήθηκαν να παρέμβουν σε ενδοοικογενειακό επεισόδιο σε χωριό του Πηλίου. Κατά τη διάρκεια οικογενειακού καβγά που ξεκίνησε με αφορμή οικονομικά θέματα ο 45χρονος πήρε το όπλο του πατέρα του και άρχισε να απειλεί τη σύζυγό του και τους γονείς του ότι θα τους σκοτώσει.

Παράλληλα, έπλασε ένα κομμάτι αμμωνιοδυναμίτιδα φτιάχνοντάς το σε σχήμα μπάλας, την τύλιξε με ένα φυτίλι και έλεγε στην οικογένειά του ότι θα την ανατινάξει.

Όλα συνέβαιναν στην κοινή αυλή των σπιτιών των δύο οικογενειών. Η σύζυγός κάλεσε άμεσα την Αστυνομία για βοήθεια και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου προσέτρεξαν στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα. «Δεν ήθελα να τους κάνω κακό. Δεν θα έκανα το παραμικρό», έλεγε εκείνος ανακρινόμενος. Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου