ΤΟΠΙΚΑ

Φυτά του Πηλίου στο Λονδίνο

φυτά-του-πηλίου-στο-λονδίνο-801309

Οι Φίλοι των Καλντεριμιών του Νοτίου Πηλίου γιορτάζουν την 10η επέτειο λειτουργίας τους στο Λονδίνο, στο Royal Horticultural Society, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης Botanical Art Show που αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως μεθαύριο 12 Ιουλίου στο Westminster. Στην έκθεση θα παραβρεθεί ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο αλλά και μία από τις κορυφαίες, παγκοσμίου φήμης, καλλιτέχνιδες της ζωγραφικής βοτάνων, η Maggie Niagassa, η οποία επέλεξε να εκθέσει στην βρετανική πρωτεύουσα τα έργα της με τίτλο «Τα μεσογειακά φυτά …το φθινόπωρο από τα καλντερίμια του Νοτίου Πηλίου». Στην αντίστοιχη έκθεση του 2016, η ίδια βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο για την ακουαρέλα του θάμνου Στρελίτσια.

Με αυτό τον μοναδικό τρόπο παρουσίασης, τόσο τα βότανα όσο και τα καλντερίμια του Νοτίου Πηλίου, μπαίνουν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Η Maggie Niagassa ζει στην Ελλάδα 35 χρόνια, και τα τελευταία χρόνια διοργανώνει σεμινάρια σχετικά με την τέχνη της ζωγραφικής των βοτάνων στο ξενοδοχείο «Λαγού ράχη» στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου. Επίσης, διδάσκει τη μέθοδο ζωγραφικής σε ακουαρέλα στην Αθήνα και στη Λεμεσό της Κύπρου. Στην έκθεση η κ. Niagassa θα παρουσιάσει έργα τα οποία εμπνεύστηκε ζώντας τα τελευταία χρόνια στην φύση του Νοτίου Πηλίου.

Στην έκθεση θα παραβρεθεί και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Sue Wake, από τα ιδρυτικά μέλη των Φίλων των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου, η οποία αναφέρει σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη που βλέπω το Νότιο Πήλιο να γίνεται μια αναγνωρίσιμη τοποθεσία μέσα από μια τόσο σημαντική διεθνή διοργάνωση». Το ξενοδοχείο που διατηρεί στο Νότιο Πήλιο, είναι ενεργό μέλος της διεθνής κοινότητας Mediterranean Centrefor Art, Gardens, Plants & Design και «φιλοξενεί» σεμινάρια σχετικά με την τέχνη της βοτανικής, προσελκύοντας επισκέπτες από διάφορες χώρες όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά, την Νότια Αφρική, την Αυστραλία και φυσικά την Ευρώπη. Επίσης, η SueWake, αναφέρει ότι το Νότιο Πήλιο αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς αλλοδαπούς με σκοπό την απόκτηση εξοχικής κατοικίας αλλά και τη δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού.

Τα σεμινάρια που είναι σχετικά με τη ζωγραφική των βοτάνων, πραγματοποιούνται την άνοιξη και το φθινόπωρο και αποτελούν μια σημαντική προσπάθεια που συνεισφέρει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου