Πεύκο καταπλάκωσε βαγόνι προσκόπων στον Αναυρο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-10, 15:14:36
Πεύκο καταπλάκωσε βαγόνι προσκόπων στον Αναυρο

Ολόκληρο πεύκο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε το βαγόνι όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος στη βάση των Ναυτοπροσκόπων στον Αναυρο, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ. Το μπουρίνι που έπληξε χθες το απόγευμα τον Βόλο, μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας είχε όμως ένταση, με αποτέλεσμα κι άλλα δέντρα να… λυγίσουν μέσα στην πόλη.

Λίγο μετά το νέο ξέσπασμα του καιρού, επήλθε η πτώση του πεύκου. Εκείνη την ώρα στην περιοχή βρίσκονταν πρόσκοποι που προετοιμάζονται για κατασκήνωση στα Καλά Νερά. Παρατήρησαν την κλίση που είχε πάρει το δέντρο και φρόντισαν άμεσα να καλέσουν τον Δήμο Βόλου και να απομακρυνθούν οι ίδιοι.

Μέσα σε ελάχιστη ώρα, το δέντρο ξεριζώθηκε και προσγειώθηκε πάνω στο ένα βαγόνι. «Κανείς δεν κινδύνεψε. Ολοι βρισκόμασταν σε απόσταση», σημείωσε ο περιφερειακός έφορος προσκόπων Μαγνησίας κ. Κώστας Μαγαλιός.

Επιτόπου έσπευσε εκ μέρους της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για την απομάκρυνση του μεγάλου δέντρου. Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου πρόκειται να αναλάβει σήμερα το πρωί, την κοπή και απομάκρυνση του πεύκου.

Στο μεταξύ, το ξαφνικό μπουρίνι «λύγισε» δύο ακόμη δέντρα. Ένα μεγάλο κλαδί έσπασε και έπεσε στον δρόμο στην Καραμπατζάκη με Αγίου Γερασίμου, χωρίς να προκληθούν άλλες ζημιές. Επιτόπου έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ένα ακόμη μεγάλο κλαδί έπεσε στο πάρκο του Αναύρου. Εκ μέρους της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, πήγε ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος που φρόντισε για την κοπή και απομάκρυνση του κλαδιού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=