ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βολιώτης οπερατέρ που ήρθε τετ α τετ με τον Ζόραν Ζάεφ

ο-βολιώτης-οπερατέρ-που-ήρθε-τετ-α-τετ-μ-801909

Μία ζωή πίσω από την κάμερα, με ζήλο, αυταπάρνηση και μεράκι. «Καλλιτέχνης» με άποψη στον τομέα του, ευγένεια και υψηλό επίπεδο γνώσης και τεχνικής, ο 45χρονος Βολιώτης οπερατέρ Τάσος Νικολάου έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταγράφοντας μεγάλα πολιτικά, οικονομικά και παγκόσμια γεγονότα.

Μετά από μία διαδρομή σε τοπικά κανάλια όπως ο ASTRA, τη συνεργασία με τον ΑΝΤΕΝΝΑ, είναι πλέον ένα από τα μόνιμα επίλεκτα μέλη – εργαζόμενους της μεγάλης ομάδας του INA T.V. Μίας μεγάλης εταιρείας τηλεοπτικών μεταδόσεων με ρίζες ελληνικές καθώς ανήκει στον Γιάννη Κολιγλιάτη, η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα στο εξωτερικό και τώρα συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα.

Πριν από λίγες μέρες, ο Τάσος Νικολάου μαζί με συναδέλφους του ΙΝΑ T.V. βρέθηκαν στα Σκόπια, για την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Μέσω της κάμερας του Τάσου και του συνεργείου του INA T.V., μεταφέρθηκε στις τηλεοπτικές οθόνες όλων μας η συνέντευξη του κ. Ζάεφ στην ΕΡΤ.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Βολιώτης οπερατέρ ερχόταν τετ α τετ με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, καθώς πριν από έναν μήνα κατέγραψε για λογαριασμό ξένων δικτύων αλλά και της ΕΡΤ, όλα όσα διαδραματίστηκαν αφενός στους Ψαράδες των Πρεσπών, όπου υπογράφηκε η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία» και αφετέρου στο Οτέσοβο, όπου μετέβησαν μετά η ελληνική και η σκοπιανή αντιπροσωπεία μαζί με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, για το περιβόητο «γεύμα της συμφιλίωσης».

Με την κάμερά του ο Βολιώτης οπερατέρ, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποτυπώσει κορυφαίες πολιτικές και ιστορικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας, όπως το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, το μεταναστευτικό στην Ειδομένη, τις επισκέψεις Ομπάμα και Ερντογάν στην Ελλάδα, αλλά και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όχι μόνο για λογαριασμό ελληνικών καναλιών αλλά για διεθνή δίκτυα, όπως το RAI, το ZDF ,το CNN.

H καθημερινότητά του «διαδραματίζεται» σε διαφορετικές περιοχές και γεωγραφικά σημεία. Τη μία μέρα βρίσκεται στον Βόλο, όπως προχθές που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, και την άλλη μπορεί να ταξιδεύει για δουλειά στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Αμερική, ή όπου αλλού χρειαστεί για τις ανάγκες του INA T.V.

«Σε πολύ μεγάλα γεγονότα, αισθάνομαι και εγώ και οι συνάδελφοί μου ότι καταγράφω την ιστορία για τις γενιές που θα έρθουν», λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος, ευχαριστώντας την οικογένειά του, την αγαπημένη του σύζυγο Γωγώ και τη 10χρονη μονάκριβη κόρη του Ναυσικά, που είναι το «λιμάνι του», οι δύο πιο αγαπημένοι του άνθρωποι, που παρά το γεγονός ότι τον στερούνται – αφού υποχρεωτικά απουσιάζει πολλές μέρες εκτός Βόλου – είναι πάντα δίπλα του και τον στηρίζουν σ’ αυτό που κάνει.

«Πλάνο» στο Ζόραν Ζάεφ

Μοιραία, η κουβέντα με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πάει στον πρόεδρο των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Άλλωστε ο Τάσος Νικολάου, έχει μόλις γυρίσει από τα Σκόπια, όπου βρέθηκε για τη συνέντευξη του Σκοπιανού πολιτικού. «Είναι εξοικειωμένος με την κάμερα» λέει ο Βολιώτης οπερατέρ. «Χαλαρός, ευδιάθετος, απλός και προσιτός, δεν δυσκολεύεται να χαμογελάσει» συμπληρώνει ο ίδιος, αποκωδικοποιώντας σε λίγες γραμμές, την αίσθηση που αποκόμισε πριν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Ζάεφ στην ΕΡΤ στον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου.

Ενθυμούμενος, άλλες στιγμές σ’ αυτή την πορεία ο Τάσος Νικολάου, στέκεται ιδιαίτερα στην εμπειρία της Ειδομένης. Για πολλές μέρες μετέφερε σε όλη την υδρόγειο τις εξελίξεις του προσφυγικού, ειδικά όταν ξέσπασε η κρίση και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες ύψωσαν τείχη στα σύνορά τους, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Αυτόπτης μάρτυρας σε ανθρώπινα δράματα, αποτύπωσε με την κάμερά του τον πόνο, την εξαθλίωση, την ταλαιπωρία αλλά και απόγνωση ανθρώπων ξεριζωμένων από τη χώρα τους.

«Κάθε θέμα που καλύπτουμε είναι και μία διαφορετική εμπειρία. Το κοντράστ των συναισθημάτων, στο περιθώριο της δουλειάς, είναι αναμενόμενο» θα πει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κάνοντας την αναδρομή μίας πορείας που όπως παραδέχεται ο Τάσος Νικολάου, είναι συναρπαστική για αυτό και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που συνεργάζεται με το INA T.V.

Μεγάλη επίσης εμπειρία για τον ίδιο, ήταν η κάλυψη των επισκέψεων του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. «Όταν καλύπτεις τόσο σημαντικά γεγονότα αισθάνεσαι πράγματι τυχερός» αναγνώρισε ο 45χρονος οπερατέρ.

Παγκόσμια κάλυψη γεγονότων με «ελληνική υπογραφή»

Η ΙΝΑ Τ.V. Productions ιδρύθηκε το 1989, από τον οπερατέρ Ιωάννη Κολιγλιάτη, από το Άργος. Ο Γιάννης Κολιγλιάτης, δεν είναι τυχαίος εικονολήπτης. Είναι ο μοναδικός οπερατέρ στον κόσμο που κατέγραψε με κάμερα την δολοφονία τού Σολωμού Σολωμού από τα πυρά των Τούρκων 14 Αυγούστου του 1996. Τα πλάνα εκείνα έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω του Reuters ενώ ο έλληνας οπερατέρ βραβεύτηκε για τη διεθνή επιτυχία του.

Η ΙΝΑ Τ.V είναι μία ιδιόκτητη εταιρεία ειδικευμένη στην κατασκευή και μοντάζ, εξοπλισμό παραγωγής και ενοικίαση προσωπικού για οικιακά και ξένα τηλεοπτικά κανάλια. Εκτός από την Ελλάδα, Το 2000 η INA TV ιδρύθηκε ως εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με υποκαταστήματα στην Κύπρο ενώ το 2012 επεκτάθηκε στο Βέλγιο με έδρα τις Βρυξέλλες για κάλυψη εκδηλώσεων στην Ευρώπη.

Χάρη στην ταχεία ανταπόκρισή της στην παγκόσμια κάλυψη γεγονότων, η INA TV είναι πλέον μια από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης στην επιχείρηση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, που ειδικεύεται σε νέες δορυφορικές υπηρεσίες, παραγωγή και ραδιοφωνικές λύσεις για όλα τα είδη εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων ειδήσεων, αθλημάτων, επιχειρήσεων και διασκέδασης, ειδικών εκδηλώσεων και εταιρικών τηλεοπτικών συναντήσεων με την υψηλότερη δυνατό επίπεδο τηλεοπτικής κάλυψης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου