ΤΟΠΙΚΑ

Εξελέγη 25χρονη πρόεδρος

εξελέγη-25χρονη-πρόεδρος-467675

Ομαλά διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, αναδεικνύοντας μάλιστα στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου την 25χρονη Ζαφειρούλα Αναγνώστου. Για πρώτη φορά στα χρονικά της αυτοδιοίκησης, τρεις γυναίκες τίθενται επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, καταλαμβάνοντας αντίστοιχες θέσεις ευθύνης. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των προχθεσινών δημαιρεσιών εξελέξησαν πρόεδροςτου Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, αντιπρόεδρος η Χαρίκλεια Θεοδώρου και γραμματέας η Μελπομένη Βασιλείου. Η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, η οποία είναι καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, με πανεπιστημιακές περγαμηνές, μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και αξιόλογη θητεία στο τουριστικό πεδίο, υπογραμμίζει ότι η θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου «είναι ύψιστη τιμή» για την ίδια. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ασχολείται για πρώτη φορά με τα κοινά και ο λόγος που έθεσε υποψηφιότητα ήταν η διάθεση προσφοράς στο νησί της». Για την ίδια ήταν ευχάριστη έκπληξη και τιμή ταυτόχρονα «η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εγώ με την σειρά μου θέλω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις μου» υπογραμμίζει,  μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ».
Η έντονη παρουσία των γυναικών στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου, φανερώνει την γενικότερη θέση του νέου δημάρχου του νησιού Πέτρου Βαφίνη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως επισημαίνει μάλιστα ο ίδιος, η έντονη συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιό του αλλά και στις θέσεις ευθύνης που δίνονται, απορρέει από την πεποίθησή του ότι οι γυναίκες έχουν δυναμική και δυνατότητες. «Και στον συνδυασμό μου, είχα περισσότερες γυναίκες από την ποσόστωση, διότι εκτιμώ ότι είναι δυναμικές και μπορούν να προσφέρουν έργο» επισημαίνει ο νέος δήμαρχος Αλοννήσου. Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλοννήσου εξελέγησαν, αντίστοιχα, ως τακτικά μέλη οι Κωνσταντίνος Ορέστης Παπαχρήστου, Μιχαήλ Καλογιάννης, Παναγιώτης Αναγνώστου, Νικόλαος Αγάλλου, Παναγιώτης Βλάϊκος και Κωσταντίνος Δροσάκης.
 

Στη Σκιάθο και τη Σκόπελο

Σε ό,τι αφορά τη Σκιάθο, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου εξελέγη,  με την τρίτη ψηφοφορία, ο Ιωάννης Μπούρτζικας, αντιπρόεδρος ο Φώτης Κοφινάς και γραμματέας ο Ζαχαρίας Μαθηνός. Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι Δημήτριος Διολέττας, Κωνσταντίνος Τσόλας, Χρήστος Μασσούρος, Πασχάλης Πασχάλης, Μαρία Ροδανάκη-Κανταράκια και Αναστασία Φιλαρέτου. Αναπληρωματικά μέλη οι Απόστολος Πασχάλης, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Ζαχαρίας Μαθηνός, Θεοδόσης Τρακόσας και Γεώργιος Καραστατήρας. Ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης ευχήθηκε καλή συνεργασία και απευθυνόμενος προς όλους τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να εργαστούμε όλοι για το καλό της Σκιάθου σ’ ένα κλίμα συναίνεσης και ειλικρίνειας. Επίσης επεσήμανε ότι «δεν περισσεύει κανείς, συνεργασία με όλους».
Στη γειτονική Σκόπελο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Κωνσταντίνος Σκούρας, αντιπρόεδρος ο Χρήστος Βασιλούδης, πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας ο Ελευθέριος Πατσής. Στην Οικονομική επιτροπή  εξελέγησαν: πρόεδρος Γιώργος Μιχελής, οι δύο αντιδήμαρχοι Παναγιώτα Αγγελέτου και Γεώργιος Φύβγας, Αθανάσιος Κακαλιάγκος, Μάχη Παπαδαυΐδ και από την αντιπολίτευση ο Γεώργιος Πατσής και ο Νικόλαος Ρόδιος. Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι Γ. Λαγουδάκης, Ι. Αναστασίου, Ν. Βαφίνης και Εμ. Ραμαντάνης.
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου