ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινο φως» για προσβάσιμες παραλίες

πράσινο-φως-για-προσβάσιμες-παραλί-803804

«Πράσινο φως» για να καταστούν προσβάσιμες από άτομα με κινητικές αναπηρίες τρεις ακόμη παραλίες του Δήμου Βόλου, πλην του Αναύρου όπου ήδη υπάρχουν υποδομές αν και θα αναβαθμιστούν, άναψε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Η Επιτροπή ενέκρινε μελέτη για τον εξοπλισμό πρόσβασης και εξυπηρέτησης αναγκών ΑμεΑ σε παραλίες προϋπολογισμού 212.188,80 ευρώ. Το θέμα ήρθε με την μορφή κατεπείγοντος προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση, προκειμένου να υποβληθεί η πρόταση του Δήμου Βόλου στο ΕΣΠΑ.

Μέχρι στιγμής αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα μέσω του seatrack υπάρχει μόνο στην παραλία του Αναύρου. Η πρόταση που υποβάλλεται προς χρηματοδότηση αφορά στον εξοπλισμό τριών ακόμη παραλιών με το σύστημα seatrack και όχι μόνο, προκειμένου τα άτομα με κινητική αναπηρία να απολαμβάνουν ισότιμα και αυτόνομα τα μπάνια τους στη θάλασσα.

Παρεμβάσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστούν προσβάσιμες οι παραλίες του Δήμου, προβλέπονται τόσο στην πλαζ του Αναύρου, όπου είναι ήδη εγκατεστημένο το seatrack, όσο και σε τρεις ακόμη παραλίες, στις Αλυκές κοντά στον πρώτο δημοτικό χώρο στάθμευσης, στη Ν. Αγχίαλο (στην αρχή της οδού Διαμαντοπούλου) αλλά και στα Κάτω Λεχώνια στη θέση «Καρνάγιο».

Οι παραλίες επιλέχθηκαν αφενός για να «πιάσουν» τα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, αφετέρου με κριτήριο την επισκεψιμότητα αλλά και τη μορφολογία του εδάφους. Εκτός από το seatrack, το σύστημα που επιτρέπει σε αναπηρικά αμαξίδια να κινούνται μέχρι τη θάλασσα και οι χρήστες τους να μπαίνουν μέσα χωρίς να χρειάζονται βοήθεια, θα εγκατασταθούν επίσης χημικές τουαλέτες ΑμεΑ, αποδυτήρια για ΑμεΑ, ξύλινοι διάδρομοι κίνησης, ομπρέλες σκίασης ενώ θα υπάρχει και σήμανση με τις κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες.

Τα «σπασμένα» για το Info

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ο …λογαριασμός για τα «σπασμένα» αναρχικών στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου. Ζημιά ύψους 5.700 ευρώ προκάλεσαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Info Βόλου, στη Λαμπράκη, τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε με αφορμή αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ αλλά και στον απόηχο της συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής περιβάλλοντος στη Βουλή για το θέμα της χρήσης των εναλλακτικών καυσίμων, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έβαλαν στο στόχο το Info.

Δέκα σπασμένα τζάμια, άλλα βαμμένα με μπογιές και συνθήματα που έφεραν υπογραφή αναρχικών ομάδων «Ο πολιτισμός της μόλυνσης δεν αλλάζει ανατρέπεται» και «Welcome to Beoland, RDF Hell», ήταν ο απολογισμός της επίθεσης. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν άμεσα και χθες εγκρίθηκαν τα έξοδα αποκατάστασης των σπασμένων τζαμιών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου