ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν οι εργασίες στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

ξεκινούν-οι-εργασίες-στο-πάρκινγκ-της-804060

Τελειώνουν τα βάσανα για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες που συνορεύουν με το έργο – «στοιχειό» για την πόλη, το πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να πιάσει δουλειά ο ανάδοχος για την ολοκλήρωση της οικοδομής που τις τελευταίες ημέρες θυμίζει… πισίνα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με περιοίκους όλες οι οικοδομές στην Αργοναυτών, την Ιάσονος και τη Δημητριάδος στα θεμέλιά τους έχουν θαλασσινό νερό και για να μη δημιουργείται πρόβλημα στεγανότητας λειτουργούν αντλίες για την άντληση των νερών και τη διοχέτευσή τους στο δίκτυο ομβρίων.

Στο μισοτελειωμένο έργο, ο Δήμος Βόλου είχε φροντίσει για την τοποθέτηση αντλίας προκειμένου να μη δημιουργείται πρόβλημα με τη συσσώρευση των υδάτων στις πολυκατοικίες με τις οποίες συνορεύει το «ακινητοποιημένο» πάρκινγκ.

Ωστόσο σύμφωνα με τον δικηγόρο και περίοικο, Μανώλη Παπαπαναγιώτου τις τελευταίες ημέρες προφανώς λόγω των βροχοπτώσεων και της ανόδου της στάθμης των νερών, τα υπόγεια νερά ανέβηκαν σχεδόν στο ύψος του ισογείου! Περίοικοι βλέπουν από τις βεράντες των σπιτιών τους το υπόγειο πάρκινγκ που έχει μετατραπεί σε… πισίνα και ανησυχούν για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως υπάρχουν στις οικοδομές όπου μένουν οι ίδιοι. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν κάτοικοι είχαν απευθυνθεί και στην Πολεοδομία προκειμένου να τους διαβεβαιώσει ότι οι πολυκατοικίες που μένουν δεν κινδυνεύουν από διάβρωση.

Χθες, υπάλληλος της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πήγε για να ελέγξει το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη θα χρειαστεί αντικατάσταση της αντλίας η οποία προφανώς έπαθε βλάβη.

Ωστόσο ο ίδιος ενημέρωσε ότι τα… βάσανα των κατοίκων τελειώνουν καθώς σε ένα μήνα αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να ξεκινήσει η ολοκλήρωση του έργου. «Περιμένουμε την έγκριση του επιτρόπου και προχωράμε στην υπογραφή σύμβασης», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Τον περασμένο Μάρτιο, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, είχε κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στην ανώνυμη τεχνική εταιρεία ΑΡΧΙΤΕΧ που θα αναλάβει να ολοκληρώσει το πάρκινγκ, το οποίο αναμένεται να δώσει «ανάσα» στο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου είχε αναλάβει την ολοκλήρωση της κατασκευής και της λειτουργίας του πολυώροφου πάρκινγκ προϋπολογισμού 10,4 εκατ. ευρώ μετά από τρεις συνεχόμενους άγονους διαγωνισμούς.

Η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων ο οποίος αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Η στάθμευση των αυτοκινήτων στο δώμα επιτρέπεται λόγω του ότι η στάθμη του βρίσκεται κάτω από 1,50 μ. σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. Σε σχέση με την εγκεκριμένη μελέτη θα εκτελεσθούν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες που περιγράφονται πλην του χώρου στάθμευσης του δώματος που δεν κατασκευάζεται με το υπάρχον έργο.

Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις (20 θέσεις στο πρώτο υπόγειο και από 22 θέσεις στα υπόλοιπα έξι υπόγεια, 4 στο ισόγειο, 3 στον πρώτο όροφο και από 19 στους υπόλοιπους πέντε ορόφους).

Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων είναι στεγασμένος, δημοσίας χρήσεως και θα λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση. Η είσοδος – έξοδος του σταθμού προβλέπεται στην οδό Φιλελλήνων, με τη διασφάλιση επαρκούς χώρου αναμονής των οχημάτων (3 θέσεις), όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.

Στην είσοδο επί της οδού Φιλελλήνων θα υπάρχει και το γραφείο κινήσεως και το εκδοτήριο εμβαδού 13,00 μ2, απ’ όπου θα εποπτεύεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος των οχημάτων.

Δημιουργούνται 3 καταστήματα στο ισόγειο, Α’ όροφο και τμήμα του Α’ υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος, συνολικού εμβαδού 539.97 μ2 (κύριοι και βοηθητικοί χώροι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου