ΤΟΠΙΚΑ

Προγραμματική σύμβαση για το δίκτυο αποχέτευσης Κ. Νερών

προγραμματική-σύμβαση-για-το-δίκτυο-α-804439

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, έρχεται προς έγκριση η επικαιροποιημένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Νοτίου Πηλίου για το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής του οικισμού Καλών Νερών».

Το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας περιόδου 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 7.058.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το υποέργο εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων αποσκοπεί στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του οικισμού Καλών Νερών και του περιβάλλοντος της περιοχής του. Θα αντικαταστήσει τους σημερινούς απορροφητικούς βόθρους, που χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους του οικισμού σαν μέσο διάθεσης των λυμάτων.

Το υποέργο αντίστοιχα «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Μεταφοράς στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων» αφορά στην κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου του οικισμού μήκους περίπου 7,5 km και στην κατασκευή του ωθητικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων έως την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μήκους περίπου 1,5 km. Ακόμη, αφορά στη δημιουργία δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων και μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση φρεατίων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συγκαλείται σε συνεδρίαση με συνολικά είκοσι τρία θέματα συζήτησης. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την ανάγνωση των επερωτήσεων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το λιμάνι Πλατανιά Νοτίου Πηλίου.

Θα ακολουθήσει η συζήτηση για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας και την κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής, ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2017, ενώ μεταξύ άλλων προς συζήτηση θα έρθουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου