ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει πύλες το παζάρι του Βόλου

ανοίγει-πύλες-το-παζάρι-του-βόλου-804456

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Βόλου, που θα φιλοξενηθεί και φέτος στον χώρο απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Χθες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του λούνα παρκ με 21 παιχνίδια που περιμένουν μικρούς και μεγάλους που αισθάνονται παιδιά, ενώ σιγά – σιγά στήνονται και οι υπόλοιποι χώροι.

Σύμφωνα με την κανονιστική του Δήμου Βόλου, το εμπορικό τμήμα της εμποροπανήγυρης θα λειτουργήσει με 266 περίπτερα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για το παζάρι του Βόλου, έχει εκδηλωθεί μόλις για 84 περίπτερα. Μάλιστα ακόμη και με τις άδειες των εμπόρων υπήρξε εμπλοκή με τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Ζέρβα, οι άδειες αναμένεται να εκδοθούν σήμερα.

Με εξαίρεση το εμπορικό τμήμα που αν δεν καταφθάσουν έμποροι την τελευταία στιγμή θα λειτουργήσει μόνο κατά το ένα τρίτο, πλήρεις είναι και οι 22 θέσεις για λουκουμάδες, χαλβάδες αλλά και οι 12 θέσεις για ψησταριές.

Τα περίπτερα έχουν ήδη στηθεί ενώ οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου έχουν εξασφαλίσει τον εξωραϊσμό του χώρου. «Θα λειτουργήσουν 400 θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες, ενώ φέτος ενισχύθηκε και ο φωτισμός στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Ηδη το παζάρι έχει αρχίσει και παίρνει την τελική του μορφή. Όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας, το τελικό στήσιμο θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο και από το βράδυ θα μπορέσει να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες.

Ωστόσο η επίσημη έναρξη θα είναι την Κυριακή 8 Ιουλίου. Το παζάρι θα λειτουργήσει έως και το Σάββατο 14 Ιουλίου και δίνεται μία επιπλέον ημέρα παράταση προκειμένου οι έμποροι να μπορέσουν να μαζέψουν τα πράγματά τους.

Ο Δήμος Βόλου προσδοκά σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα να ενισχύσει τα ταμεία του με το ποσό των 50.000 ευρώ από τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης. Σημειώνεται ότι τα τέλη χρήσης των χώρων είναι τα εξής: Περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας 180 ευρώ, γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας 200 ευρώ, περίπτερα χαλβάδων-λουκουμάδων 400 ευρώ και θέσεις ψησταριών 1.100 ευρώ.

Εκτιμάται ότι και φέτος εκατοντάδες θα είναι όσοι θα περάσουν από το παζάρι του Βόλου. «Καλούμε όλον τον κόσμο να επισκεφθεί το παζάρι και να διασκεδάσει», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου