ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής διάκριση γεύσης στο τυροκομείο «Καρακάνας»

διεθνής-διάκριση-γεύσης-στο-τυροκομε-805931

Καινούργιες χρυσές πρωτιές και διακρίσεις καταγράφονται στην επιτυχημένη πορεία του τυροκομείου «Καρακάνας», το οποίο αποσπά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χρυσά αστέρια για τα καινοτόμα προϊόντα του, που «παντρεύουν» την παράδοση με υλικά – έκπληξη όπως είναι το μαύρο σκόρδο και τελευταία η βιομηχανική κάνναβη.

Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων ανώτερης γεύσης σε Έλληνες παραγωγούς, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου στην Αθήνα από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας – International Taste & Quality Institute (iTQi), το τυροκομείο «Καρακάνας» με έδρα το Στεφανοβίκειο και ακτίνα δράσης από τον Βόλο μέχρι το εξωτερικό, απέσπασε για μια κόμη φορά τα εύσημα. Συγκεκριμένα βραβεύτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με Χρυσά Αστέρια για δυο καινοτόμα προϊόντα, το μαυροσκορδάτο και το κανναβότυρο και για την κλασσική φέτα ΠΟΠ.

«Η τιμή είναι μεγάλη, καθώς όλα αυτά τα χρόνια βραβεύονται όλα τα προϊόντα μας, κλασικά και καινοτόμα, που επιλέγουμε να διαγωνιστούν, από κορυφαίους σεφ και γευσιγνώστες, οι οποίοι είναι εκπρόσωποι των κορυφαίων παγκόσμιων chef clubs. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Καρακάνας, ο οποίος αντιπροσωπεύει την τρίτη γενιά στην επιχείρηση.

Το κανναβότυρο, «παντρεύει» το παραδοσιακό κασέρι και την βιομηχανική κάνναβη, «την πρώτη που έλαβε άδεια στην Ελλάδα, το 2016 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και παράγεται στην Κοκκίνα του Βελεστίνου από νέους αγρότες, οι οποίοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν συνεταιρισμό», υπογραμμίζει ο κ. Καρακάνας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο υλικό, επισήμανε ότι «δίνει έξτρα άρωμα και έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο. Η συγκεκριμένη βιομηχανική κάνναβη έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει ξεκινήσει από τον Βόλο και την Μαγνησία η συγκεκριμένη προσπάθεια».

Το συγκεκριμένο βραβείο αλλά και όσα προηγήθηκαν «είναι η επιβράβευση των προσπαθειών που κάνουμε, τόσο στα παραδοσιακά προϊόντα που παράγουμε, όσο και στα καινούργια, γεγονός που σημαίνει ότι το πείραμα πέτυχε, βλέποντας την αποδοχή που υπάρχει», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο πάντα ανήσυχος Παναγιώτης Καρακάνας βάζει διαρκώς πιο ψηλά τον πήχη στο πεδίο της παραγωγής προϊόντων που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, το έργο και τις προσπάθειες τοπικών παραγωγών, με τους οποίους συνεργάζεται.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου