Απόβαση... παλαιών προσκόπων σε βραχονησίδα του Παγασητικού

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-03, 16:34:08
Απόβαση... παλαιών προσκόπων σε βραχονησίδα του Παγασητικού

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου βρέθηκε για τρίτη χρονιά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην βραχονησίδα που βρίσκεται στην νότια πλευρά του Σωρού, μετά το Αγκίστρι.

Προχθές Κυριακή 1 Ιουλίου, για τρίτη χρονιά, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου πραγματοποίησε την καθιερωμένη σωτήρια «απόβαση» στο ιστορικό ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Το εκκλησάκι αυτό, κατασκεύασμα των αρχών του 20ού αιώνα από ψαράδες, το έχει «υιοθετήσει» η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και φροντίζει για την συντήρησή του. Τα δύο προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλές εργασίες συντήρησης από τα «ειδικά» συνεργεία της Ένωσης, που περιελάμβαναν σοβατίσματα, ασπρίσματα, διαμόρφωση «σκάλας» για αποεπιβίβαση και πρόσβαση στους βράχους, αποψίλωση και άλλα. Φέτος σειρά είχε ένα καινούργιο κεραμοσκεπές καμπαναριό με την καμπάνα του και η γενική περίφραξη του χώρου, μαζί με μία ανανέωση των χρωμάτων (άσπρο και μπλε σκούρο, το ανέκαθεν χρώμα των ναυτοπροσκόπων) και των σημαιών – ελληνική, εκκλησιαστική και του 58ου Συστήματος.

«Πολύτιμος βοηθός σε όλη αυτή την προσπάθεια ο φίλος Αχιλλέας Κυρίτσης, που με την βάρκα του διακίνησε τους δικούς μας «συντηρητές» και βοήθησε κι ο ίδιος πολύ στις εργασίες» αναφέρει ο Χαράλαμπος Σκυργιάννης, αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων 58ου Σ.Ν/Π Βόλου.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του εγχειρήματος, που περιλάμβανε εκκλησιασμό στον Άγιο Στέφανο και στην συνέχεια μετάβαση με την εξάκωπη βάρκα του συστήματος «Ιάσων», με κυβερνήτη τον αρχηγό συστήματος Παναγιώτη Κόλλια, στο νησάκι. «Φέτος ήταν μαζί μας και οι αδερφοί παλαιοί πρόσκοποι από το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας που μας δώρισαν και μία παλαιωμένη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, την οποία αφήσαμε μαζί με τις άλλες εικόνες. Μαζί μας και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου π. Δημήτριος Κοτρώτσιος, που διάβασε μια ευχή μέσα στο φρεσκοασβεστωμένο και πεντακάθαρο εκκλησάκι» υπογραμμίζει ο κ. Σκυργιάννης.

Οι πρωτεργάτες της προσπάθειες ευχαριστούν «για μία ακόμη φορά τον Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Ευχαριστούμε επίσης τον πατέρα Δημήτριο, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχή διενέργεια των συντηρήσεων, και τους βαθμοφόρους του συστήματός μας που διέθεσαν την βάρκα και συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια. Να είμαστε γεροί, του χρόνου να το ξανακάνουμε» υπογραμμίζουν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=