ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν στο «τιμόνι» Γ. Πολύζος και Σ. Σαβελίδης

συνεχίζουν-στο-τιμόνι-γ-πολύζος-και-806002

Συνεχίζουν και μετά τις 31 Ιουλίου στο «τιμόνι» των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης.

Η θητεία των δύο διευθυντών έληγε στο τέλος του μήνα, ωστόσο με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η θητεία τους παρατείνεται επ’ αόριστον.

Βάσει του νέου Νόμου για τις δομές Εκπαίδευσης, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής συντονιστών εκπαιδευτικού έργου (είναι οι σχολικοί σύμβουλοι) και στη συνέχεια σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής περιφερειακών διευθυντών, συντονιστών εκπαιδευτικού έργου, διευθυντών Εκπαίδευσης και διευθυντών σχολείων.

Με δεδομένο ότι η θητεία των διευθυντών σχολείων ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια, εκπαιδευτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προκύψουν σε διάστημα από έξι μήνες έως και δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για τις θέσεις των συντονιστικών εκπαιδευτικού έργου. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ που ορίζει τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου ακολουθούν οι εξής ενέργειες: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής, σε συνεδρίασή του που πραγματοποιείται μέσα σε δέκα ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων και με τη συγκρότηση που προβλέπεται κατά περίπτωση στην παρ. 3 του άρθρου 26 του ν. 4547/2018, επιλέγει τους υποψηφίους που έχουν τα τυπικά προσόντα για να γίνουν δεκτοί στις διαδικασίες επιλογής συντονιστών εκπαιδευτικού έργου και καταρτίζει τους σχετικούς πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων ανά κλάδο και κατά αλφαβητική σειρά, παραθέτοντας την αιτιολογία περιπτώσεων υποψηφίων που δεν γίνονται δεκτοί.

Επομένως μέχρι τις 12 Ιουλίου αναμένεται η δημοσίευση των προσωρινών πινάκων υποψηφίων συντονιστών εκπαιδευτικού έργου αλλά και οι λίστες με τα ονόματα όσων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις μαζί με την σχετική αιτιολόγηση της απόρριψης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου