ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδιο και συλλήψεις τεχνικών του ΟΣΕ στον κυκλικό κόμβο

επεισόδιο-και-συλλήψεις-τεχνικών-του-806131

Επεισόδιο προκλήθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Λαμπράκη, μπροστά από τον ΟΣΕ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου.

Ειδικότερα, το πρωί μετέβησαν στο σημείο τέσσερις τεχνικοί του ΟΣΕ, με την εντολή να αποτρέψουν την επικάλυψη των γραμμών του ΟΣΕ. Ο ΟΣΕ είχε προτείνει τεχνικές λύσεις στον Δήμο Βόλου, ώστε οι σιδηροδρομικές γραμμές να έρθουν στο ύψος του κόμβου και να μην επικαλυφθούν κατά την κατασκευή του έργου. Η πρόταση του ΟΣΕ, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τον Δήμο Βόλου και σήμερα συνεργεία που κατασκευάζουν το έργο, ξεκίνησαν εργασίες επικάλυψης των γραμμών.

Οι τεχνικοί του ΟΣΕ επιχείρησαν να “μπλοκάρουν” τις εργασίες και στο σημείο μετέβη ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ακολούθησε ένταση και φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Μπέου και των τεχνικών. Ο αντιδήμαρχος Βόλου, Θαν. Σταυρίδης, κατέθεσε μήνυση εναντίον των τεσάρων τεχνικών του ΟΣΕ για παρακώλυση δημόσιου έργου και αυτοδικία με συνέπεια να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μήνυση κατέθεσαν και οι τεχνικοί του ΟΣΕ εναντίον του αντιδημάρχου Βόλου, Θανάση Σταυρίδη, για φθορά ιδιοκτησίας ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Η συνέχεια δόθηκε στα Δικαστήρια του Βόλου όπου βρέθηκαν και οι τεχνικοί του ΟΣΕ, ο προϊστάμενος του ΟΣΕ, Σπύρος Παπανδρεάδηςκαι ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης.

Οι προϊστάμενος, οι τεχνικοί του ΟΣΕ και ο αντιδήμαρχος Βόλου που συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου. Μετά τις καταθέσεις τους στον Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για να δικαστούν στις 23 Ιανουαρίου του 2019.

Αναφορικά με τη συνέχιση των εργασιών του έργου κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ύψος του Τελωνείου, από τον Εισαγγελέα ορίστηκε ότι οι δύο φορείς θα πρέπει να συνεννοηθούν για την πρόοδο των εργασιών.

Από την πλευρά του ΟΣΕ, όπως έγινε γνωστό, υπάρχει η πρόθεση για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εάν δεν επιτραπεί σε συνεργείο να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες στις σιδηροδρομικές γραμμές ώστε να μην επικαλυφθούν. Οι εργασίες αυτές θα διαρκέσουν δύο βράδια και δεν θα παρεμποδιστεί η κατασκευή του κυκλικού κόμβου.

Ο Δήμαρχος Βόλου

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος αναφορικά με το αν θα υπάρχουν προβλήματα στην συνέχιση του έργου από τον ΟΣΕ, επεσήμανε χαρακτηριστικά: ” Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Είναι όμως αδιανόητο και μεγάλη ντροπή σε μία προοπτική να αλλάξει η πόλη και να γίνει Ευρωπαϊκή και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα των πολιτών να υπάρχουν υπηρεσίες είτε παράγοντες που να στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της πόλης. Σε μια στιγμή χρονική που υπάρχει ένα κυκλοφοριακό χάος λόγω των έργων έρχονται κάτι περίεργοι τύποι, ούτε τους ξέρω από τον ΟΣΕ, και λένε είναι περιουσία τους. Τι είναι περιουσία; Ο δρόμος της πόλης; Που το βρήκανε αυτό; Η περιουσία του ΟΣΕ πουλήθηκε. Ε, η πόλη δεν θα πουληθεί, ανήκει στους πολίτες”.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποια είναι η ένσταση που διατυπώνεται από τον ΟΣΕ, ο Δήμαρχος Βόλου επεσήμανε: “Ότι αν γίνει πόλεμος λέει πως θα χρησιμοποιηθούν οι γραμμές. Είναι να τρελαίνεσαι. Καταρχάς έχουν κλείσει με τοιχίο οι ίδιοι. Δεύτερον νομικά είναι δεκάδες χρόνια ανενεργές αυτές οι γραμμές. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή. Αν χρειαστεί εμείς θα κατεβάσουμε τον κόσμο στον δρόμο. Εάν θέλουν λοιπόν να γίνει με αντιπαραθέσεις ένα έργο το οποίο είναι προς όφελος της πόλης θα το κάνουμε. Δεν θέλουμε να το κάνουμε έτσι αλλά μας αναγκάζουν. Εμείς δεν σταματάμε το έργο ο κόσμος να χαλάσει γιατί είναι ένα έργο δημοσίων επενδύσεων, αφορά το μέλλον της πόλης, την προοπτική της πόλης, τα παιδιά μας. Αυτοί αν ζούνε σε άλλη εποχή και σε άλλη πόλη είναι δικαίωμα τους. Η πόλη ανήκει στους πολίτες, τελεία και παύλα. Θέλουν να το καταλάβουν, ας το καταλάβουν”.

Ο κ. Μπέος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι με δεδομένο ότι γραμμές σε όλη αυτή τη διαδρομή είναι κλειστές και ανενεργές εδώ και χρόνια, “υπάρχει πολιτικός δάκτυλος, είτε σκοπιμότητα ή κάτι άλλο συμβαίνει”. Και πρόσθεσε: “Δεν θα τους γίνει το χατίρι όμως. Το έργο θα γίνει θέλουν δεν θέλουν γιατί φωνή λαού, οργή θεού! Ας το καταλάβουν για να τελειώνει το πανηγύρι”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου