ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο νέοι έσβησαν στην άσφαλτο…

μόνο-νέοι-έσβησαν-στην-άσφαλτο-851206

Επαγγελματίας οπλίτης ετών 22 από τη Ν. Ιωνία. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα του στη Ρόδο, όπου υπηρετούσε, συγκρούεται με ΙΧ. Οι σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις μοιραίες για τη ζωή του. Στις 14 Ιανουαρίου 2010…

Εργάτης ετών 28 από την Κερασιά. Νωρίς το πρωί στο δρόμο για την εργασία του έχει στηθεί καρτέρι θανάτου. Λίγα χιλιόμετρα πριν τις Γλαφυρές το αυτοκίνητό του πέφτει σε χαντάκι. Το νήμα με τη ζωή κόβεται ακαριαία. Στις 21 Ιανουαρίου 2010…

Μαθητής ετών 18 από το Σέσκλο. Στην επαρχιακή οδό Βόλου-Λάρισας ο νεαρός απεγκλωβίζεται ψυχορραγώντας από το ΙΧ αυτοκίνητο, που έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών μετά από σφοδρότατη σύγκρουση σε κολώνα φωτισμού. Κατά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο αφήνει την τελευταία του πνοή. Στις 22 Ιανουαρίου 2010…

Η «δύση» έρχεται πολύ πρόωρα και άδικα για τρεις νεαρούς μόλις στην ανατολή του 2010. Τρία θανατηφόρα τροχαία, τρεις πικρές ιστορίες για τα θύματα στον πόλεμο της ασφάλτου, πριν προλάβουν να χαρούν τη ζωή. Η μαύρη λίστα με τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στη Μαγνησία δυστυχώς μακραίνει.

Τη Μαγνησία συγκλόνισαν 16 θανατηφόρα τροχαία, με 18 νεκρούς το έτος που πέρασε. Άλλα 28 άτομα -αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με το 2009- υπέστησαν σοβαρά τραύματα σε 14 τροχαία ατυχήματα. Τον ίδιο χρόνο 51 ακόμη ελαφρά τροχαία με 80 παθόντες.

Οι αριθμοί όμως των στατιστικών στοιχείων δεν μπορούν να αποτυπώσουν τη φρικτή και με αβάσταχτο πόνο πραγματικότητα για τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τόσο άδικα.

Πρόσωπα που «έσβησαν» πάνω στην άσφαλτο, αφήνοντας πίσω τους κενό δυσαναπλήρωτο. Όπως ο τραγικός επίλογος του 40χρονου διασώστη του ΕΚΑΒ, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, στις 27 Φεβρουαρίου, δύο μήνες μετά την εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ήταν παραμονές Πρωτοχρονιάς, όταν στον ίδιο και στην οικογένειά του αγροτικό αυτοκίνητο έστηνε ενέδρα θανάτου στην εθνική οδό Βόλου-Φαρσάλων. Η σύζυγός του και το τρίχρονο αγοράκι τους που επέβαινε στο αυτοκίνητο του άτυχου νέου καταφέρνουν ευτυχώς να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Στο κρεβάτι της Εντατικής εκπνέει στις αρχές Απριλίου ένας ακόμη νέος. Σε ηλικία 35 ετών χάνει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από τα σοβαρά τραύματα που έχει υποστεί, όταν ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου η δίκυκλη μοτοσικλέτα του εμπλέκεται σε τροχαίο στο κέντρο του Βόλου.

Ο θάνατος παραμονεύει, δυστυχώς, δίχως έλεος το καλοκαίρι, σκορπώντας το θρήνο και με μεγάλο μένος επιλέγει να «θερίσει» βιαστικά και άδικα στη συντριπτική τους πλειοψηφία νεαρής ηλικίας άτομα…

Στις 12 Ιουλίου το άγγελμα θανάτου του 27χρονου ειδικού φρουρού στα Χανιά Κρήτης, όπου υπηρετούσε, βυθίζει στο πένθος τη Νέα Αγχίαλου. Το πατρικό του σπίτι, η γειτονιά και όλη η περιοχή «κεραυνοβολούνται» από τον τραγικό τρόπο που ακαριαία έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, οδηγώντας τη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του.

Μόλις την επομένη ημέρα, 13 Ιουλίου, ακολουθεί το επόμενο δυνατό χτύπημα. Ο θανάσιμος τραυματισμός 37χρονου διανομέα έτοιμου φαγητού στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος με Κ. Καρτάλη σκορπά τη θλίψη και ταρακουνά την πόλη με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η εργασία στους δύο τροχούς…

Για τον 37χρονο πατέρα βρέφους ενός έτους εκείνο το δρομολόγιο δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε.

Στις 19 Ιουλίου ακόμη και οι πέτρες ραγίζουν στο Βελεστίνο, όταν συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν για τελευταία φορά τον 32χρονο εργαζόμενο σε εργοστάσιο της περιοχής. Δέκα πέντε ημέρες νωρίτερα είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπεία, όταν πάνω στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε έπεσε ΙΧ αυτοκίνητο, στο ύψος της ΕΨΑ, στην Αγριά.

Ο τραγικός κατάλογος των τροχαίων δυστυχημάτων δεν έχει τέλος εκείνο το μήνα. Στις 26 Ιουλίου, στην εθνική οδό Βόλου-Φαρσάλων, στο ύψος της Νέας Αγχιάλου, ένας 65χρονος από το Βόλο, πατέρας δύο παιδιών, χάνει τη ζωή του, όταν από την αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας νεαρός οδηγός αυτοκινήτου επιχειρεί επικίνδυνη προσπέραση.

Στις 29 Ιουλίου ένα παλικάρι μόλις 20 ετών παίρνει τη… στροφή θανάτου. Στη στροφή πριν τη διασταύρωση με την Άφησσο η ανέμελη βόλτα με δίκυκλο μαζί με το συνομήλικο φίλο του και ενώ κατευθύνονται στην παραλία για να συναντήσουν την υπόλοιπη παρέα τους, διακόπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο.

Το δίκυκλο συγκρούεται πλαγιομετωπικά με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό που κατευθύνονταν προς Βόλο.

Μια απερισκεψία γίνεται η αιτία να χάσει τη ζωή ένας ακόμη μαθητής μόλις 17 ετών στις 20 Αυγούστου. Η αγάπη του νεαρού για τις δίκυκλες μοτοσικλέτες, χωρίς καν άδεια ικανότητας οδήγησης τον προδίδει. Στην Τσαγκαράδα ο έφηβος παίρνει το μηχανάκι μπροστά από την επιχείρηση της οικογένειάς του και κατευθύνεται για την παραλία του Μυλοπόταμου. Η τραγική κατάληξη έρχεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το μηχανάκι βγαίνει από την πορεία του και προσκρούει αρχικά στον κορμό ενός μεγάλου πλατάνου και στη συνέχεια σε σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο.

Στις 6 Σεπτεμβρίου η νυχτερινή έξοδος διασκέδασης λήγει με απαρηγόρητο θρήνο για έναν 24χρονο στη Σκιάθο. Η εκτροπή από την πορεία της της δίκυκλης μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο 30χρονος φίλος του κατά την επιστροφή τους στις οικίες τους στέκεται μοιραία για τη ζωή του παλικαριού.

Στις 21 Νοεμβρίου το Τρίκερι βυθίζεται στο πένθος από τον πρόωρο θάνατο 30χρονου οικοδόμου, ο οποίος χάνει ξημερώματα τη ζωή του σε φρικτό τροχαίο. Ένας δραστήριος και ιδιαίτερα αγαπητός νέος -στο πρόσωπό του είχε συγκεντρώσει τη μεγάλη εκτίμηση των συγχωριανών του οι οποίοι τον εξέλεξαν πρώτο στις τελευταίες εκλογές για την τοπική κοινότητα- «χάνεται» στην άσφαλτο, στη διάρκεια βόλτας προς τη Μηλίνα με τον 25χρονο φίλο του.

Στις 23 Νοεμβρίου οι τραγικές σκηνές θανατηφόρου τροχαίου στη Λαρίσης με θύμα 40χρονο ιδιωτικό υπάλληλο προκαλούν σοκ. Οι συνθήκες του τροχαίου αποτελούν μυστήριο, καθώς η δίκυκλη μοτοσικλέτα δεν αφήνει πίσω της ούτε ίχνος αντίδρασης πριν ο 40χρονος εκτιναχθεί από τη θέση του οδηγού και καρφωθεί με το κεφάλι σε ρείθρο ομβρίων υδάτων με τόση σφοδρότητα που το προστατευτικό κράνος που φορούσε κόβεται στα δύο.

 

…………………………………….

 

 

Εικόνες μακελειού στην εθνική οδό

 

Ενα από τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν το 2010 στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας ήταν στις 2 Οκτωβρίου στον κόμβο Βελεστίνου με ΙΧ που μεταφέρει 10 άτομα. Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του θανατηφόρου που αποκαλύπτει υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών. Νεαροί αλλοδαποί έχουν στοιβαχτεί σε βανάκι για το ταξίδι της ελπίδας.

Η σύγκρουσή του με λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου με 25 επιβάτες, που έχει κάνει προσωρινή στάση πάνω στην εθνική για επιβίβαση, καταλήγει σε εικόνες φρίκης.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ που σπεύδουν στο σημείο συναντούν επτά άτομα να σφαδάζουν αιμόφυρτα στο δρόμο και άλλους τρεις επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βαν.

Στις 14 Οκτωβρίου νταλίκα στην εθνική οδό στο ύψος του Αλμυρού «θερίζει» το θάνατο. Τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας βρίσκουν φρικτό θάνατο στην άσφαλτο παρασυρόμενοι από το φορτηγό και άλλοι δύο τραυματίζονται μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια δέκα ομοεθνών τους.

Ήταν οι επιβάτες ενός ΙΧ αυτοκίνητου και ενός μίνι μπας, στα οποία επέβαιναν 15 Βούλγαροι με κατεύθυνση τη Βρύναινα και την Πελασγία όπου διέμεναν και εργάζονταν.

Το ΙΧ αυτοκίνητο σταθμεύει προσωρινά στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης της εθνικής οδού λόγω βλάβης και το δεύτερο ακολουθεί. Στις 5:30 το πρωί, πριν ακόμη χαράξει και σε συνθήκες ομίχλης και ανεπαρκούς φωτισμού, διερχόμενο φορτηγό μετατρέπει το σημείο σε «λουτρό αίματος», όταν «ξυρίζει» τα δύο οχήματα από την αριστερή πλευρά και παρασύρει πέντε από τα άτομα που εκείνη τη στιγμή βρίσκονται στο δρόμο. Τρία άτομα ηλικίας 37, 39 και 40 ετών υποκύπτουν ακαριαία στα σοβαρά τραύματα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου