ΤΟΠΙΚΑ

Παραδίδεται σήμερα το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσ/λίας

παραδίδεται-σήμερα-το-σχέδιο-νόμου-γι-806540

Παραδίδεται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα προκύψει μέσα από τη συνένωση του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Το σχέδιο Νόμου θα εξεταστεί και θα έρθει προς συζήτηση στις Συγκλήτους των τριών ιδρυμάτων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει κύκλος διαβούλευσης και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, μετά τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου να συμμετέχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων όταν έρθει το ζήτημα της συγχώνευσης προς συζήτηση.

Η διαβούλευση για τη συγχώνευση των τριών ιδρυμάτων στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού… Καλλικράτη ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο σε επίπεδο επιτροπής που συστήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα τρία ιδρύματα. Η επιτροπή δεν έβγαλε… λευκό καπνό παρά την εξάμηνη διαβούλευση και στο τέλος Απριλίου οπότε και εξέπνευσε η προθεσμία κατάθεσης πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας, κάθε ίδρυμα πήγε με το δική του διαφοροποιημένο σχέδιο. Ζήτημα αιχμής μεταξύ Π.Θ. και ΤΕΙ Θεσσαλίας ήταν η έδρα της Γεωπονικής Σχολής για την οποία πάντως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου είχε ξεκαθαρίσει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι παραμένει στον Βόλο.

Δύο μήνες μετά την παραλαβή των προτάσεων από τα ιδρύματα το Υπουργείο Παιδείας κατέληξε σε σχέδιο Νόμου, που τίθεται προς διαβούλευση. Το νέο ίδρυμα θα προκύψει μέσα από τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και των σχολών του πρώην ΤΕΙ Λαμίας.

Πληροφορίες θέλουν το σχέδιο Νόμου να είναι πολύ κοντά στην πρόταση που είχε καταθέσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα τέλη Απριλίου. Η πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιλαμβάνει 8 Σχολές και 33 Τμήματα σε πέντε Πόλεις της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Περιλαμβάνει επίσης ένα Ερευνητικό Κέντρο με ερευνητικές εξειδικεύσεις αιχμής και ένα μεγάλο εύρος δομών εκπαίδευσης σε όλες τις πόλεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου