ΤΟΠΙΚΑ

«Αργοναυτικά» για τα 10χρονα από το ταξίδι της σύγχρονης Αργούς

αργοναυτικά-για-τα-10χρονα-από-το-ταξί-806912

Παρουσία αρκετών Βολιωτών πραγματοποιήθηκαν στην παραλία του Βόλου τα «Αργοναυτικά», ο κύκλος εκδηλώσεων που υπενθύμισε και υπογράμμισε στην σημασία του ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε πριν από 10 χρόνια, με πλοηγό την εμβληματική Αργώ.

Οι αναμνήσεις του ιστορικού ταξιδιού των 650 ναυτικών μιλίων ζωντάνεψαν στην πρώτη εκδήλωση των σύγχρονων Αργοναυτών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τις εκδηλώσεις, που κορυφώθηκαν με την συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, το βράδυ του Σαββάτου, διοργάνωσε ο Σύλλογος πληρώματος Αργούς «Αργοναύτες 2008» με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, του ΟΛΒ, του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και του Λιμεναρχείου Βόλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008», Νίκος Ντόκος, αναφέρθηκε στο σύγχρονο ταξίδι στην Κολχίδα, που πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα χρόνια και το σχέδιο πειραματικής αρχαιολογίας που υλοποίησε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ΝΑΥΔΟΜΟΣ, ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει συνέχεια και να θεσμοθετηθεί ο κύκλος εκδηλώσεων που αφιερώνονται στο ταξίδι της σύγχρονης Αργούς.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικό με το μεγάλο εγχείρημα, το οποίο είχε ως αφετηρία την διαδικασία κατασκευής του μυθικού πλοίου και επίλογο το ταξίδι στην μακρινή Κολχίδα.

Τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακοί ήχοι, έδωσαν παλμό και χρώμα στο διήμερο αφιέρωμα τιμής, που ανέδειξε αθέατες πτυχές του ταξιδιού στον ανοιχτό ορίζοντα, με πυξίδα την Κολχίδα και πλοηγό το μυθικό σκαρί που ζωντάνεψε χιλιάδες χρόνια μετά την εξόρμηση στην θρυλική χώρα του Αιήτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου