ΤΟΠΙΚΑ

Θα ισχύσουν κριτήρια ΑΣΕΠ

θα-ισχύσουν-κριτήρια-ασεπ-468354

Σε μία προσπάθεια να απεκδυθεί τον μανδύα των ευθυνών του και τους νομικούς ακροβατισμούς που εμπεριέχονται στην προχθεσινή απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία προχώρησε, μετά από «παράκληση της νέα Δημοτικής Αρχής» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Βούλγαρης, στην έγκριση πρόσληψης 41 εργατοτεχνιτών με δίμηνες συμβάσεις όχι για τις ανάγκες της Διαδημοτικής Επιχείρησης, αλλά για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, ο νέος Δήμαρχος Βόλου προχώρησε χθες σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία, εκτός των άλλων, κάνει λόγο «για την πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής να ισχύσουν στις προσλήψεις κριτήρια ΑΣΕΠ».

Η δήλωση Σκοτινιώτη, που επιχειρεί να δώσει μία επίφαση νομιμότητας στην προχθεσινή απόφαση, αφού αυτή συνεχίζει να είναι έωλη καθώς η ΔΕΥΑΜΒ εμφανίζεται ως εργολάβος του Δήμου και για εργασίες που δεν εμπεριέχονται στο καταστατικό της, ερμηνεύεται ότι είναι απόρροια των δηλώσεων και της αρνητικής ψήφου που έδωσε στο προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ο Αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος. Ο τελευταίος θυμίζουμε ότι μιλώντας στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ εξέφρασε την αντίθεσή του «σε ένα θέμα αρχής, καθώς -όπως είπε- πρόκειται ουσιαστικά για ενοικίαση εργαζομένων», σημειώνοντας παράλληλα ότι κάνει άσχημη αρχή η νέα Δημοτική Αρχή…

Επιφυλάξεις για το θέμα εξέφρασε και το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και πρώην Δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου, που εξέφρασε την άποψη ότι για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και Δήμου Βόλου θα έπρεπε να υπάρχει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χθες το πρωί ο Π. Σκοτινιώτης, μετά και τα δημοσιεύματα εφημερίδων που έκαναν αναφορά στις επισημάνσεις Στάμου, έσπευσε να δώσει διαβεβαιώσεις ότι «οι επιλογές θα γίνουν με κριτήρια αξιοκρατικά και όχι για τακτοποίηση «ημετέρων», καθώς θα ισχύσουν κριτήρια ΑΣΕΠ. Κριτήρια βέβαια άτυπα, αφού στις προσλήψεις που γίνονται μέσω ΑΣΕΠ υπάρχει πρώτα έγκριση για το διαγωνισμό από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το οποίο θέτει και τα κριτήρια πρόσληψης, ενώ για την προγραμματική σύμβαση που θα γίνει, όπως τονίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση, χρειάζεται -όπως είπε και ο κ. Μήτρου- προηγούμενη απόφαση όχι μόνο από τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Π. Σκοτινιώτης φέρεται αποφασισμένος να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες τη διαδικασία πρόσληψης των 41 εργατοτεχνιτών, προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του οποιαδήποτε… ρετσινιά για επιλεκτικές προσλήψεις, πολλώ μάλλον που στις μέχρι τώρα δημόσιες δηλώσεις του προτάσσει τα θέματα διαφάνειας στην άσκηση της δημοτικής πολιτικής. Έτσι φέρεται αποφασισμένος να έχουν προσληφθεί προς τα τέλη Ιανουαρίου και όχι τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, όπως είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Μπ. Τσαμπάζης.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι προσλήψεις των 41 εργατοτεχνιτών γίνονται μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, καθώς μετά τη λήξη των συμβάσεων όσων εργάστηκαν με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις, η Υπηρεσία έχει μείνει με ελάχιστο προσωπικό για τους πρώτους μήνες του 2011, προσωπικό που υπολείπεται σημαντικά των καθημερινών αναγκών της Υπηρεσίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου