ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδος 20% από τα Χριστούγεννα

ανοδος-20-από-τα-χριστούγεννα-468366

Αυξημένη η κίνηση για την Πρωτοχρονιά στο Πήλιο σε σχέση με τα Χριστούγεννα, αλλά μειωμένη για όλη την εορταστική περίοδο αναφορικά με τα περσινά δεδομένα. Οι πληρότητες όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή ανά περιοχή είναι της τάξης του 85-90% για Πορταριά – Μακρινίτσα, 55% για Χάνια, 55% για Τσαγκαράδα και 70% για Βόλο, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 45 έως και 130 ευρώ.

Αυξημένη κατά 15-20% είναι η κίνηση στο Πήλιο σε σχέση με τα Χριστούγεννα με τις υψηλές κατηγορίες ξενοδοχείων (3*** – 4***** – 5*****) και παραδοσιακών καταλυμάτων (LUX – AA) να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας της τάξης του 85-90%. Αντίστοιχα, στα χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχειακά καταλύματα, η πληρότητα έχει διαμορφωθεί στο 55%.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κωνσταντίνος Λεβέντης η πληρότητα στα υψηλής κατηγορίας καταλύματα είναι αρκετά υψηλή επειδή οι τιμές είναι πολύ κατεβασμένες. «Οι εκδρομείς από την στιγμή που μπορούν με λίγα χρήματα να έχουν όλες τις ανέσεις τους το προτιμούν να μείνουν σε ξενοδοχείο υψηλής κατηγορίας από το να δώσουν 10 ευρώ λιγότερα και να πάνε σε κατάλυμα χαμηλότερης κατηγορίας με λιγότερες εξυπηρετήσεις».

Ωστόσο το βασικό χαρακτηριστικό φέτος είναι ότι οι τζίροι συνεχίζουν να είναι πτωτικοί, με το ποσοστό μείωσης να ξεπερνάει το 30%, καθώς οι τιμές των δωματίων που έχουν εξασφαλιστεί είναι χαμηλές.

Πιο συγκεκριμένα στα υψηλής κατηγορίας καταλύματα οι τιμές δωματίων ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 130 ευρώ, ενώ πολύ λίγα ξενοδοχεία σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη έχουν υψηλότερες τιμές που φτάνουν και τα 160 ευρώ.

Παράλληλα στα χαμηλής κατηγορίας καταλύματα οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς μπορούν να βρούνε δωμάτια από 45 έως και 60 ευρώ. «Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές φέτος στα ξενοδοχεία της περιοχής μας και για αυτό το λόγο οι τζίροι είναι και πεσμένοι», τονίζει ο κ. Λεβέντης.

Να αναφερθεί ότι οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής έχουν τη δυνατότητα να βρουν δωμάτιο σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων, ενώ η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας είναι στη διάθεση του κάθε επισκέπτη προκειμένου να του παράσχει κάθε δυνατή πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και να τον διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διαμονή του στο Νομό. Πληροφορίες στο τηλ.: 2421-020273 και στο www.travel-pelion.gr

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου