ΤΟΠΙΚΑ

«Να αποσυρθούν τα επικίνδυνα στυλό λέιζερ από την ελληνική αγορά»

να-αποσυρθούν-τα-επικίνδυνα-στυλό-λέ-808184

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας τη λήψη μέτρων για τα επικίνδυνα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και ευθύνονται για το σοβαρό τραυματισμό των παιδιών.

Όπως επεσήμανε στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «επικίνδυνα στυλό λέιζερ, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, ευθύνονται για ανεπανόρθωτες οφθαλμολογικές βλάβες σε δύο παιδιά ηλικίας 9 και 16 ετών στο Βόλο και στη Λάρισα. Τα συγκεκριμένα στυλό που πωλούνται ευρέως και είναι αγνώστου προέλευσης αποδεικνύονται ιδιαίτερα επικίνδυνα εργαλεία στα χέρια των ανυποψίαστων παιδιών, με αποτέλεσμα το αθώο φαινομενικά παιχνίδι να μην αργεί να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εννιάχρονου μαθητή από το Βόλο, που το στυλό λέιζερ κατέστρεψε τμήμα του αριστερού αμφιβληστροειδούς της ωχράς κηλίδας, με αποτέλεσμα να χάσει το 80% της όρασης του».

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος τονίζει ότι, το αρμόδιο υπουργείο και η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων οφείλουν να μεριμνήσουν για την άμεση απόσυρση των επικίνδυνων παιχνιδιών – στυλό λέιζερ- που ευθύνονται για σημαντικές και μη αναστρέψιμες βλάβες στην όραση των παιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου