ΤΟΠΙΚΑ

Καθησυχάζει η ΔΕΥΑΜΒ για τη θολότητα στο νερό

καθησυχάζει-η-δευαμβ-για-τη-θολότητα-σ-808308

Θολό νερό στις βρύσες των σπιτιών και επιχειρήσεων τρέχει από προχθές το πρωί στον Δήμο Βόλου.

Δημότες διαμαρτυρήθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ για τη θολότητα του νερού και απέφευγαν τη χρήση του, ανησυχώντας για ενδεχόμενη μικροβιακή επιβάρυνση.

Τα πρώτα προβλήματα εκδηλώθηκαν προχθές από τα χωριά στην περιφέρεια του δήμου απ’ όπου προήλθαν και οι πρώτες διαμαρτυρίες. Χθες το φαινόμενο επεκτάθηκε και στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ, αναφέρει για το φαινόμενο:

«Για το φαινόμενο της θολότητας του νερού, που παρουσιάστηκε κατά τις έντονες βροχοπτώσεις και ήδη εξαλείφεται, διευκρινίζεται προς ενημέρωση των πολιτών ότι πρόκειται για ένα απολύτως συγκυριακό φαινόμενο, χωρίς καμία επίπτωση στη δημόσια υγεία και στην καταλληλότητα του νερού, και οφείλεται ακριβώς στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, όπως συμβαίνει πάντα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο με ανάλογα καιρικά φαινόμενα, τα υπόγεια νερά των πηγών, ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα παρασύροντας λεπτά σωματίδια χώματος που προσδίδουν τη θολότητα αυτή, που σημειωτέον δεν έχει απολύτως καμία σχέση με μικροβιακή επιβάρυνση ή παρουσία ξένων σωμάτων στο δίκτυο ύδρευσης.

Το προσωρινό φαινόμενο της θολότητας ωστόσο, σημαίνει ότι ο Βόλος συνεχίζει να υδροδοτείται και στη θερινή περίοδο με νερό στο μεγαλύτερο μέρος του πηγαίο. Ενώ σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, αυτή ήταν απολύτως έγκαιρη και αποτελεσματική για την αντιμετώπιση όποιων αναγκών προέκυψαν, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου