ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Κ. Γαργάλα για το Δημοτικό Συμβούλιο

δήλωση-κ-γαργάλα-για-το-δημοτικό-συμβο-808428

Δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση του ονόματός του, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Κων. Γαργάλας, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υποδείχθηκε με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς από στελέχη της ομάδας πλειοψηφίας ως υπαίτιος για τη «διαρροή» πληροφοριών προς την ΕΡΓΗΛ, με την οποία ΔΕΥΑΜΒ και δήμος βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Στην ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι δυσφημίστηκε και συκοφαντήθηκε, σε αντίθεση όμως με προτροπές που δέχθηκε ώστε να κινηθεί νομικά για την αποκατάσταση του ονόματός του, δεν θα το κάνει. «Πάγια θέση μου είναι πως η πολιτική δεν ασκείται, ούτε μπορεί να ασκηθεί, στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά αποκλειστικά στα πεδία έκφρασής της», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

«Θα αντιτείνει ενδεχομένως κάποιος πως αυτό που υπέστην, και με μεγάλη βεβαιότητα θα εξακολουθήσω να υφίσταμαι, δεν είναι πολιτικός αντίλογος αλλά χυδαιότητα και λάσπη. Νομίζω πως θα κάνει λάθος. Είναι ακριβώς η πολιτική άποψη των ανθρώπων που είναι πρωταγωνιστές ή και φορείς τέτοιων στάσεων και εκφράσεων, καθώς στερούνται οποιουδήποτε άλλου πολιτικού λόγου (…) Ας σκεφθεί κάποιος το πώς εκφραζόταν αυτού του είδους ο λόγος σε πολύ σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας. Αλλά επειδή αυτές οι εκφράσεις έχουν φυσικά και τη δική τους αξία και τιμή, αρνητική ορίζω όπως βεβαίως και η πλειοψηφία των λογικών αυτής της πόλης, δεν προστρέχω στις δικαστικές αίθουσες και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί τα ζητήματα αυτών των αξιών και άρα και της αξιοπρέπειας, όπως και του ορισμού της, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να επικυρωθούν από καμιά δικαστική απόφαση. Καταγράφονται, αξιολογούνται και συγκρίνονται με τα άλλα στο πεδίο της καθημερινότητας και των σχέσεων του καθενός», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου