ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές κυκλοφορίας για την κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου

διακοπές-κυκλοφορίας-για-την-κατασκε-809163

Ξεκινούν από σήμερα οι εργασίες κατασκευής και του τρίτου κυκλικού κόμβου στον Βόλο, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Παπαδιαμάντη. Με την έναρξη των εργασιών θα ισχύσει διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου του ΚΤΕΛ έως το ύψος του κόμβου του Δημαρχείου. Η διακοπή θα ισχύει για όλο το 24ωρο, από σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου και για δύο μήνες έως τις 24 Αυγούστου.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προετοιμασίας της έναρξης της εργολαβίας για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου, που αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες περίπου.

Ο τρίτος κατά σειρά κυκλικός κόμβος μετά τον κόμβο Διμηνίου και τον κόμβο στα ΚΤΕΛ αναμένεται ότι θα ανακουφίσει σημαντικά το κυκλοφοριακό στην είσοδο – έξοδο της πόλης. Είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, ωστόσο με την έκπτωση προϋπολογίζεται στις 280.000 ευρώ.

Για τις ανάγκες κατασκευής του θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λαρίσης, από το ύψος του κόμβου ΚΤΕΛ έως τον κόμβο Δημαρχείου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

– Για τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη προς την έξοδο της πόλης, αμέσως μετά το Δημαρχείο και το πέρας της κεντρικής νησίδας (με την πλούσια φύτευση), θα στρέφουν αριστερά και θ’ ακολουθούν την εκτροπή μέσω της οδού Πυράσου, στη συνέχεια θα κινούνται ευθεία επί της οδού Πυράσου, έπειτα θα στρέφουν δεξιά προς την οδό Μητροπολίτου Γρηγορίου, μέσω της οποίας θα επανέρχονται στην οδό Γρ. Λαμπράκη. Η διαδρομή Γρηγορίου Λαμπράκη – Πυράσου – Μητροπολίτου Γρηγορίου – Γρηγορίου Λαμπράκη θα λειτουργεί με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Θ’ απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.

-Τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη προς το κέντρο της πόλης, στο ύψος του κυκλικού κόμβου επί των οδών Λαρίσης – Γρηγορίου Λαμπράκη – Σέκερη (Κόμβος ΚΤΕΛ), θα οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά μέσω της οδού Λαχανά, θα συνεχίζουν στην οδό Λαχανά (με αντιδρόμηση του τμήματος αυτής από Αλμυρού προς Πυράσου) για ένα ακόμη οικοδομικό τετράγωνο, στη συνέχεια θα στρέφουν αριστερά προς την οδό Πυράσου, θα κινούνται ευθεία επί της οδού Πυράσου (με αντιδρόμηση τμήματος αυτής από Λάχανα προς Μητροπολίτου Γρηγορίου και αμφιδρόμηση από Μητροπολίτου Γρηγορίου προς Γρηγορίου Λαμπράκη), θα προσπερνούν τη νότια πλευρά του εργοταξίου και θα επανέρχονται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, μέσω απότμησης της υφιστάμενης νησίδας.

-Η διαδρομή Γρηγορίου Λαμπράκη – Λαχανά – Πυράσου – Γρηγορίου Λαμπράκη θα λειτουργεί με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Θ’ απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος στις διαδρομής.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου