ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κανάλια, Κερασιά, Καμάρι, μετρούν τις «πληγές» τους [photos]

κανάλια-κερασιά-καμάρι-μετρούν-τις-π-809171

Τις «πληγές» που άφησε πίσω της η χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση μετρούν οι περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου και κυρίως τα Κανάλια, η Κερασιά και το Καμάρι που επλήγησαν περισσότερο από την μανία της βροχής.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής, στα σπίτια, σε ποιμνιοστάσια, στους δρόμους και στην ακτή στο Καμάρι.

Τα προβλήματα από τα έντονα χθεσινά καιρικά φαινόμενα, παραμένουν και σήμερα, ενώ από συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ρ. Φεραίου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Σήμερα αναμένεται επίσης να αρχίσει και η εκτίμηση των ζημιών, ενώ όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, θα υποβάλει αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χθες στην περιοχή των Καναλίων, της Κερασιάς και στο Καμάρι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν πολίτες, να γίνουν απαντλήσεις υδάτων αλλά και να μεταφερθούν ακόμα και ζώα σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες δέχθηκε 70 κλήσεις. Συγκροτήθηκαν 17 συνεργεία με 42 πυροσβέστες και πραγματοποιήθηκαν 15 αντλήσεις υδάτων, 14 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία και 250 διασώσεις ζώων (αμνοερίφια, βοοειδή).

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στο μεταξύ, ζημιές από τις χθεσινές βροχοπτώσεις υπέστη και το αγροτικό οδικό δίκτυο, αλλά και σημεία του εθνικού δικτύου που διαπερνά τονν Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου.

Οι ζημιές φάνηκαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας και κλιμάκιο του Δήμου θα περιοδεύσει σε διάφορες περιοχές του Δήμου για να καταγραφεί η κατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου